Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Πρακτικοί τρόποι για να βοηθήσετε τους γονείς νεογέννητων διδύμων

Οι γονείς διδύμων, περισσότερο από τις συμβουλές,  έχουν ανάγκη από βοήθεια.

Ειδικά τους πρώτους μήνες που θα τρέχουν πανικόβλητοι να προλάβουν το τάϊσμα, το καθάρισμα, το μπάνιοτων μωρών. Όλα επί δύο την ίδια στιγμή. Αν λοιπόν θέλετε να βοηθήστε πραγματικά τους φίλους σας που πρόκειται να αποκτήσουν δίδυμα, υπάρχουν τρόποι.

1. Προσφερθείτε να πηγαίνετε για τα ψώνια του σπιτιού
Η εξοικονόμηση χρόνου είναι πολύ σημαντική για το ζευγάρι που μόλις έχει αποκτήσει δίδυμα. Ακόμα και αν τα ψώνια γίνονται on line πάντα θα υπάρχουν πράγματα που θα πρέπει να αγοραστούν μέσα στην εβδομάδα. Προσφερθείτε λοιπόν να κάνετε αυτή την εξυπηρέτηση όποτε μπορείτε.

2. Αντί του κλασικού δώρου γέννησης, κάντε τους μία δωροκάρτα
Με τη γέννηση των μωρών, συγγενείς και φίλοι σπεύδουν να κάνουν για το καλό, ορισμένα δώρα για τα νεογέννητα. Τις περισσότερες φορές, πολλά εξ αυτών δεν χρησιμοποιούνται καν, είτε γιατί δεν είναι πρακτικά, είτε γιατί -στην περίπτωση των ρούχων-, είναι μεγαλύτερα αλλά όχι της εποχής. Αν είναι φίλοι σας, μπορείτε να τους κάνετε λοιπόν μια δωροκάρτα για να μπορούν να διαλέξουν οι γονείς ό,τι πραγματικά χρειάζονται, ή να τους ρωτήσετε ποιες είναι οι ανάγκες τους.

3. Επίσκεψη με σκοπό
Τι εννοούμε; Οι γονείς διδύμων πραγματικά θα νοιώσουν ανακούφιση αν προσφερθεί ένας δικός τους άνθρωπος να τους βοηθήσει. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσέχετε τα μωρά την ώρα που κοιμούνται και η μαμά να κάνει μπάνιο με την ησυχία της ή να πεταχτεί για λίγο έξω.

newborn twin boys 800x571 800x571

4. Φροντίδα για τα μεγαλύτερα αδέλφια
Εάν υπάρχουν μεγαλύτερα αδέλφια στο σπίτι των διδύμων, προσφερθείτε να τα πάρετε μαζί σας σε μια εκδρομή ή να περάσετε χρόνο μαζί τους, έτσι ώστε οι γονείς τους μπορούν να κάνουν άλλα πράγματα.

5. Επικοινωνείτε μαζί τους
Για κάθε νέο γονέα οι μέρες δεν είναι ίδιες. Μια καλή μέρα σήμερα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι εξίσου καλή και αύριο. Γι΄αυτό μην ξεχνάτε να επικοινωνείτε με τους γονείς, να τους ρωτάτε αν μπορείτε να κάνετε κάτι γι’ αυτούς, αν θέλουν σε κάτι να τους βοηθήσετε. Ακόμα κι αν δεν σας χρειάζονται, είναι σημαντικό να ξέρουν ότι υπάρχει κάποιος που τους σκέφτεται και επικοινωνεί μαζί τους γιατί τους νοιάζεται.


Πηγή