Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Πρωινό για παιδιά: Δέκα ιδέες για καλοκαιρινά pancakes με φρούτα (εικόνες)

Το πρωινό έχουμε πολλές φορές αναφέρει ότι είναι το πρώτο και πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Για τα παιδιά μάλιστα, ένα πρωινό με τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξή τους και παράλληλα έχει θετική επίδραση ακόμα και στις σχολικές τους επιδόσεις, σύμφωνα με έρευνες.

Οι επιλογές είναι πολλές, από τις πιο αγαπημένες των παιδιών είναι τα pancakes. Οι γνωστές σε όλους μας τηγανήτες που μπορούμε να φτιάξουμε πανεύκολα με υλικά που λίγο πολύ, όλοι έχουμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας.

Από τις πιο απλές συνταγές που μπορείτε να ακολουθήσετε, χωρίς αυγά και με ελάχιστη ζάχαρη είναι η εξής.

Υλικά:

  • 1 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας baking powder

Η διαδικασία:

Βάλτε το βούτυρο σε ένα γυάλινο μπολ και ζεστάνετέ στο φούρνο μικροκυμάτων. Εναλλακτικά, μπορείτε να το λιώσετε και σε ένα μπρίκι στο μάτι της κουζίνας.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατέψτε με το σύρμα, Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε καλά. Έπειτα προσθέστε το αλεύρι και το baking powder και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Εάν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι για όλες τις χρήσεις, βάζοντας όμως αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και baking powder, τα pancakes θα βγουν ακόμα πιο αφράτα.

Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και αφού λιώστε, αλείψτε όλη την επιφάνεια του τηγανιού με μία χαρτοπετσέτα. Βάλτε μία κουταλιά από το μείγμα, αφήστε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε το pancake για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Με αυτήν την ποσότητα θα βγουν περίπου έξι pancakes.

Καλοκαιρινά pancakes με φρούτα

Μίας και το καλοκαίρι έχουμε πληθώρα φρούτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά για να συνοδεύσετε τα pancakes σας. Εάν μάλιστα στήσετε το πιάτο με έναν πιο ιδιαίτερο τρόπο, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. Για τα παιδιά άλλωστε, σημασία δεν έχει μόνο η γεύση του φαγητού τους, αλλά και η εμφάνιση.

Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα καβουράκι, όπως αυτό παρακάτω…

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @elle_donaghy

… ή ένα ψαράκι με μπανάνα και μύρτιλα.

pancakes me frouta 9

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @lacuocagiuliva

Δείτε ακόμα περισσότερες ιδέες στην gallery που ακολουθεί.


Πηγή