Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πρωινό για παιδιά: 5+1 ευφάνταστα πιάτα με βρώμη που θα λατρέψουν

Το πρωινό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Είναι αυτό που μας δίνει όλη την ενέργεια που χρειαζόμαστε και ειδικά δε για τα παιδιά, το πρωινό γεύμα έχει συσχετιστεί με τις επιδόσεις στο σχολείο, το σωματικό βάρος τους και την ψυχολογία τους.

Η βρώμη είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες (β-γλυκάνες), τα οποία προστατεύουν το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μία πολύ δημοφιλής επιλογή για πρωινό και μπορεί να συνδυαστεί με γάλα, γιαούρτι, γάλα αμυγδάλου, φρούτα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Η βρώμη για πρωινό είναι επίσης μία ασφαλής και υγιεινή επιλογή και για τα παιδιά. Μάλιστα μπορείτε να δώσετε λίγη παραπάνω σημασία στην εμφάνιση του πιάτου σας, χρησιμοποιώντας φρούτα και άλλα υλικά και να δημιουργήσετε πραγματικά έργα τέχνης που θα εντυπωσιάσουν τα παιδιά.

Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά λατρεύουν τα έντονα χρώματα, τα σχέδια και τις εικόνες και έτσι ένα πιάτο που συνδυάζει όλα τα παραπάνω θα το κάνει να απολαύσει ακόμα περισσότερο την ώρα του φαγητού.

Εμείς βρήκαμε έξι ευφάνταστα πιάτα με βρώμη που έχουν εντυπωσιακή διακόσμηση και που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα κι εσείς. Δείτε στην gallery που ακολουθεί.


Πηγή