Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Πρόληψη και έγκαιρος εμβολιασμός

Γεια σας και πάλι αγαπημένες μου μαμάδες,

Ελπίζω να είστε ασφαλείς , υγιείς και φυσικά να κρατάτε γερά με τα παιδιά στο σπίτι όλη την ημέρα!

Τηλεκπαίδευση και τηλεργασία , συνδυασμός δύσκολος αλλά πραγματικά αναγκαίος στις ημέρες του κορονοιου .

Λέγοντας τη λέξη αναγκαίος θα ήθελα σήμερα να σταθώ στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού των παιδιών μας ενάντια στους άλλους κινδύνους που υπάρχουν παράλληλα με τον κορονοιο. Παρότι τα βλέμματα είναι στραμμένα στον κορονοιο και στις επιπτώσεις του , εμείς οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι για τα παιδιά μας που καραδοκούν. Ασθένειες  και νοσήματα που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και σε θάνατο.

Μια από αυτές για την οποία σας έχω ξαναμιλήσει σε παλαιότερο άρθρο , είναι η Μηνιγγίτιδα Β. Μια ιδιαίτερα επικίνδυνη νόσος η οποία προσβάλλει μωράκια και νήπια και εξελίσσεται ταχύτατα μέσα σε μόλις 24 ώρες προκαλώντας μόνιμες αναπηρίες ή και θάνατο.

Πως μπορούμε να τα προστατεύσουμε ;

Η πρόληψη και ο έγκαιρος εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος!

Σκεφτείτε ότι 1 στους 10 ενήλικες φέρει το βακτήριο της νόσου ασυμπτωματικά και μπορεί να μεταφέρει τη νόσο στα νεαρά μέλη της οικογένειας μέσω καθημερινών συνηθειών όπως ο βήχας, το φτέρνισμα ή και ένα απλό φιλί!

Επίσης είναι μια ‘ύπουλη’ νόσος μιας και τα πρώτα συμπτώματα μοιάζουν με εκείνα του κρυολογήματος (πυρετός , πονοκέφαλος, εμετός ) και δημιουργεί την αίσθηση πως είναι κάτι που θα περάσει γρήγορα.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο απαραίτητη είναι η έναρξη και ολοκλήρωση του εμβολιασμού των παιδιών μας.

Εμείς στον Ιασονάκο έχουμε ξεκινήσει τα εμβόλια του από την ηλικία των 2 μηνών καθώς και εμένα η μητέρα από μικρή μου έκανε όλα τα εμβόλια.

Μην αμελείτε την επίσκεψη στον/στην παιδίατρο για καθιερωμένο check up και προληπτικό εμβολιασμό.

Σε μια περίοδο προσπαθειών για την ανάπτυξη ασφαλούς εμβολίου κατά του κορονοιου υπάρχουν ήδη άλλα απόλυτα ασφαλή εμβόλια για τις υπόλοιπες θανατηφόρες νόσους όπως αυτή της Μηνιγγίτιδας Β.

Ξέρω πως όλες οι μαμάδες θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και πραγματικά μόνο η σκέψη ότι μπορεί κάτι να πάθουν μας τρελαίνει.

Ας μην αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους και ας κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να είναι ασφαλή και ευτυχισμένα.

Σας φιλώ και εύχομαι να μένετε δυνατές και υγιείς!

Τα λέμε σύντομα σε επόμενο κείμενο μου εδώ στο αγαπημένο blog των μαμάδων!


Πηγή