Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Πρόωρος τοκετός: 5+1 σημάδια που πρέπει να προσέξετε

Η προβλεπόμενη ημέρα του τοκετού πλησιάζει, ωστόσο υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο του πρόωρου τοκετού και σε αυτήν την περίπτωση, τα πρώτα σημάδια θα σας τα δείξει το ίδιο σας το σώμα.

Ποια είναι λοιπόν τα σημάδια που πρέπει να προσέξετε;

Πόνος στη μέση

Ο πόνος χαμηλά στη μέση σημαίνει ότι το μωρό παίρνει την τελική του θέση για τον τοκετό. Η διαδικασία αυτή διαρκεί μερικές μέρες και ο πόνος είναι αρκετά έντονος και οξύς.

Εμφάνιση λίγου αίματος από κάτω

Όλους τους μήνες της εγκυμοσύνης, ο τράχηλος καλύπτεται από ένα στρώμα βλέννας, το οποίο μπορεί να χαλαρώσει λίγο πριν τη γέννα και ενδεχομένως να προκαλέσει την εμφάνιση αίματος. Σε κάθε περίπτωση, εάν δείτε αίμα, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας και εκείνος θα διαγνώσει το αίτιο που το προκάλεσε.

Εκροή γάλακτος από τις θηλές

Η εκροή γάλακτος από το στήθος, δεν συμβαίνει μόνο όταν θηλάζετε. Αυτό μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή του τελευταίου τριμήνου, ωστόσο είναι πιο σύνηθες να γίνεται λίγες μέρες ή εβδομάδες πριν από τον τοκετό.

Διάρροια

Οι ίδιες ορμόνες που προκαλούν τις συσπάσεις της μήτρας, κάποιες φορές ενδέχεται να προκαλέσουν και διάρροια λίγες ώρες πριν τον τοκετό. Σε αυτήν την περίπτωση πιείτε περισσότερο νερό και αποφύγετε την κατανάλωση γάλακτος ή άλλων ροφημάτων που μπορούν να χειροτερεύσουν αυτό το σύμπτωμα.

Έντονο πρήξιμο

Το πρήξιμο είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα το τελευταίο τρίμηνο. Εάν όμως νιώθετε το πρήξιμο αυτό πιο έντονο στην περιοχή της μήτρας, ίσως είναι σημάδι ότι το μωρό είναι καθ’ οδόν.

Έκρηξη ενέργειας

Αν και ιδιαίτερα το τελευταίο τρίμηνο, η αίσθηση κόπωσης είναι ακόμα πιο έντονη, λίγο πριν τον τοκετό ίσως νιώσετε μία έκρηξη ενέργειας και ζωντάνιας.

Πηγή: motherandbaby.co.uk


Πηγή