Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πρώτη φορά έγκυος: Έξι χρήσιμες συμβουλές

Οι μέλλουσες μητέρες αφιερώνουν 1.400 ώρες στο διαδίκτυο, αναζητώντας πληροφορίες για την εγκυμοσύνη και το μωρό τους.

Τι πρέπει να τρώνε, πώς να κοιμούνται, τι σημαίνει ο πόνος που αισθάνονται χαμηλά στην κοιλιά, είναι μερικές μόνο από τις απορίες που έχουν.

Ο γυναικολόγος είναι εκείνος που θα δώσει τις σωστές απαντήσεις σχετικά με τη διατροφή και την υγεία της εγκύου. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες δοκιμασμένες συμβουλές που μπορεί να υιοθετήσει όπως κι εσείς αν είστε έγκυος στο πρώτο σας παιδί.

Ποιες είναι αυτές:

Αποφύγετε την καφεΐνη

Η κατανάλωση καφεΐνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει ορισμένους σημαντικούς κινδύνους για την υγεία. Η καφεΐνη περνά από τον πλακούντα στην κυκλοφορία του αίματος του μωρού . Αυτό σημαίνει ότι οι παρενέργειες της καφεΐνης επηρεάζουν εσάς και το μωρό σας. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν μπορείτε να καταναλώνετε καφεϊνη ( όχι απαραίτητα καφέ), με ποια συχνότητα και σε τι ποσότητα.

Ασκηθείτε

Η άσκηση στην εγκυμοσύνη είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας ( εκτός αν συντρέχει λόγος υγείας και σας έχει απαγορέψει ο γιατρός κάθε είδους άσκηση). Η ήπια άθληση μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου στην πλάτη, στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και στη βελτίωση της διάθεσής σας. Κατάλληλες ασκήσεις στην εγκυμοσύνη είναι το κολύμπι, το περπάτημα αλλά και η γιόγκα.

Πίνετε άφθονο νερό

Η σωστή ενυδάτωση ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι απαραίτητη στην εγκυμοσύνη. Συνιστάται να πίνετε τουλάχιστον 10 φλιτζάνια νερού κάθε μέρα για να παραμείνετε ενυδατωμένες.Η κατανάλωση νερού μπορεί επίσης να ανακουφίσει τις πρησμένες αρθρώσεις και να αποβάλει τις τοξίνες.

Ξεκουραστείτε

Η κόπωση, ειδικά κατά το πρώτο τρίμηνο, είναι συχνή. Το σώμα σας περνάει από ορμονικές αλλαγές που θα επηρεάσουν την ενέργειά σας. Αφιερώστε χρόνο τώρα για να κοιμηθείτε και αφήστε το σώμα σας να χαλαρώσει. Μόλις γεννηθεί το μωρό, δεν θα έχετε την ευκαιρία να ξεκουραστείτε ή να κοιμάστε αρκετές ώρες.

ipnos stin egimosini

Προγεννητικό μασάζ

Πριν από τον τοκετό, προγραμματίστε μια ώρα για ένα επαγγελματικό προγεννητικό μασάζ για να χαλαρώσετε και να ανακουφιστείτε από τον πόνο στην πλάτη.

Πηγαίνετε για ψώνια

Κάντε μια λίστα με όλα όσα θα χρειαστείτε τους πρώτους μήνες μετά τη γέννηση του μωρού σας.Προετοιμάστε το παιδικό δωμάτιο, κάνοντας έρευνα αγοράς για την κούνια, την αλλαξιέρα, την πολυθρόνα θηλασμού. Δείτε τι μπορείτε να δανειστείτε από άλλες μαμάδες φίλες σας και μην αγοράζετε μεγάλες ποσότητες από μωρουδιακά γιατί μπορεί να μην τα χρησιμοποιήσετε καν.Κουβέρτα, σεντόνια, σαλιάρες, μπουκάλια ( αν δεν θηλάσετε) , πάνες, καλλυντικά ειδικά για βρέφη και μερικά παιχνίδια, είναι από τις πρώτες αγορές που θα κάνετε.

Με τη γέννηση του μωρού και καθώς θα μεγαλώνει θα έχετε πλήρη εικόνα των αναγκών του.

Πηγή: ferny.com


Πηγή