Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πότε αρχίζει να φαίνεται η εγκυμοσύνη; (vid)

Διανύεις τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σου και από τα ερωτήματα που σίγουρα έχουν περάσει από το μυαλό σου είναι το εξής: Πότε αρχίζει να φαίνεται η εγκυμοσύνη;

Εάν αυτή είναι η πρώτη σου εγκυμοσύνη πιθανότατα η κοιλιά σου θα αρχίσει να φαίνεται μεταξύ της 12ης και 18ης εβδομάδας κύησης. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκανε το babycenter.com, οι περισσότερες γυναίκες δήλωσαν ότι η εγκυμοσύνη τους άρχισε να φαίνεται το διάστημα αυτό, ενώ πολλές ήταν και αυτές που δήλωσαν ότι φάνηκε λίγο αργότερα, μέχρι την 24η εβδομάδα κύησης.

Κάθε γυναίκα, κάθε εγκυμοσύνη και κάθε κοιλιά είναι διαφορετική. To πότε θα αρχίσει να φαίνεται η φουσκωμένη σου κοιλιά εξαρτάται από το πότε η μήτρα σου θα είναι αρκετά μεγάλη για να ξεπεράσει το ηβικό οστό.

Νωρίτερα από την 12η εβδομάδα κύησης, το όποιο φούσκωμα βλέπεις στην κοιλιά σου είναι στην πραγματικότητα το έντερο που λόγω της μήτρας η οποία μεγαλώνει, μετακινούνται ελαφρώς ψηλότερα στην κοιλιά.

Από τι εξαρτάται το πότε θα φανεί η εγκυμοσύνη σου;

Διάφοροι παράγοντες μπορεί να παίξουν ρόλο το πότε θα φανεί η εγκυμοσύνης σου. Μεταξύ αυτών οι παρακάτω:

  • Το σωματότυπο και το βάρος. Για παράδειγμα στις πιο κοντές αλλά και στις πιο αδύνατες η εγκυμοσύνη είναι συνήθως εμφανής ακόμα πιο νωρίς.
  • Η μυϊκή μάζα σώματος. Στις μυώδεις γυναίκες, η φουσκωμένη κοιλιά δεν θα φανεί αμέσως.
  • Η θέση της μήτρας.
  • Εάν αυτή είναι η πρώτη εγκυμοσύνη ή όχι.

Πρέπει να ανησυχήσεις εάν η εγκυμοσύνη σου δεν φαίνεται ακόμα;

Ακόμα και μετά την 12η ή την 13η εβδομάδα κύησης, η εγκυμοσύνη σου μπορεί να μην είναι εμφανής, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να ανησυχήσεις. Εάν έχει την παραμικρή υποψία ότι κάτι δεν πάει καλά συμβουλεύσου τον γιατρό σου, ο οποίος έτσι και αλλιώς μετά τον δεύτερο μήνα παρακολουθεί την ανάπτυξη του εμβρύου για να ελέγξει την ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης.

Πως αλλάζει η κοιλιά στην εγκυμοσύνη;

Το παρακάτω βίντεο θα σου δώσει μία ιδέα. Βέβαια όπως αναφέρουμε και παραπάνω, το πόσο γρήγορα και πόσο μεγαλώνει η κοιλιά της κάθε εγκυμονούσας, διαφέρει ανά περίσταση.

Πηγή: babycenter.com


Πηγή