Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Πότε θα μπουσουλήσει το μωρό και τι μπορείτε να κάνετε για να το ενθαρρύνετε;

Το πρώτο μπουσούλημα του μωρού είναι ένα σημαντικό επίτευγμα και είναι ορόσημο για την ανάπτυξή του. Τα περισσότερα μωρά αρχίζουν να μπουσουλάνε λίγο μετά τον έκτο μήνα, ωστόσο είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι το κάθε μωρό είναι ξεχωριστό και θα μπουσουλήσει όταν εκείνο είναι έτοιμο. Κάποια μωρά δεν μπουσουλάνε καθόλου, ενώ άλλα μπουσουλάνε στον ένατο ή δωδέκατο μήνα. Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερο να αφήσετε το μωρό να ακολουθήσει τη δική του πορεία ανάπτυξης.

Επιπλέον, το κάθε μωρό μπουσουλάει με τον δικό του τρόπο. Όταν σκεφτόμαστε ένα μωρό να μπουσουλάει, η εικόνα που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων είναι ένα μωρό να προχωράει μπρούμυτα με τη βοήθεια των χεριών και των γόνατών του. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι που ένα μωρό μπορεί να μπουσουλήσει όπως με τη βοήθεια της κοιλιάς, με την όπισθεν,ή ανάσκελα.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το μωρό σας να μπουσουλήσει;

Ενθαρρύνετε το μωρό σας να ξαπλώνει μπρούμυτα

Με αυτόν τον τρόπο θα γυμνάσει τους μύες των χεριών και του λαιμού του, προετοιμάζοντας έτσι το σώμα του για το μπουσούλημα.

Ενθαρρύνετε την περιέργειά του

Όσο μεγαλώνουν, τα μωρά έχουν την ανάγκη να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους. Τοποθετήστε γύρω του τα αγαπημένα του παιχνίδια και παρακινήστε το να τα φτάσει. Αντίστοιχα μπορείτε κι εσείς να κάτσετε λίγο πιο μακριά του και να το ενθαρρύνετε να σας φτάσει.

Βοηθήστε το να μάθει να κάθεται

Μετά τον έκτο μήνα, μπορείτε να ενισχύσετε την ικανότητα του μωρού σας να κάθετε. Τοποθετήστε το σε καθιστή θέση και αφήστε το να μείνει εκεί για λίγα λεπτά. Επαναλάβετε αυτή τη δραστηριότητα καθημερινά.

Πηγή: verywellfamily.com


Πηγή