Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Πότε τα ερωτικά βοηθήματα υποδηλώνουν πρόβλημα στη σχέση;

Τα σεξουαλικά βοηθήματα μπορούν να εμπλουτίσουν την ερωτική ζωή του ζευγαριού, να δώσουν νέες αισθήσεις και απολαύσεις και να αυξήσουν την ερωτική φαντασίωση, χωρίς αυτό να σηματοδοτεί πρόβλημα στη σχέση.

Βασική προϋπόθεση στη χρήση τους είναι να συμφωνούν και οι δύο σύντροφοι. Αρκετές φορές βλέπουμε να ενοχλείται ο ένας σύντροφος της σχέσης όταν του ζητηθεί από τον άλλον η χρήση τέτοιων αντικειμένων πιστεύοντας ότι δεν είναι “αρκετός”, ότι δεν εξάπτει τη φαντασία και δεν δίνει την ηδονή και την ικανοποίηση που ο άλλος θα ήθελε.

Η γυναίκα για παράδειγμα μπορεί να πιστεύει ότι ο σύντροφός της την βλέπει με πρόστυχο τρόπο ή ότι δεν τον καλύπτει σεξουαλικά και γι αυτό της ζητάει “και κάτι άλλο”, ενώ συχνά ο άνδρας νιώθει ότι απειλείται από τη χρήση του δονητή όταν βλέπει την σύντροφό του που πιθανόν να μην κορυφώνει μαζί του να μπορεί να κορυφώσει με την χρήση του δονητή. Αν το ζευγάρι αντιληφθεί κάτι τέτοιο μπορεί να μιλήσει για το πως αισθάνεται και αν παραμένουν απορίες ή ερωτηματικά να ζητήσει τη βοήθεια ειδικού.

Πότε θεωρείται προβληματική η χρήση τους;

Η χρήση τους θεωρείται προβληματική όταν και οι δύο σύντροφοι η ο ένας εκ των δύο τα έχουν ανάγκη και πρέπει να τα χρησιμοποιούν σχεδόν κάθε φορά ως απαραίτητο αξεσουάρ της ερωτικής τους ζωής. Όταν νιώθουν δηλαδή ότι τους είναι απαραίτητα για να μπορέσουν να συνευρεθούν σεξουαλικά, για να διεγερθούν και να αυξήσουν την ηδονή. Σε αυτή την περίπτωση, φαίνεται ότι δεν μπορούν μεταξύ τους να απολαύσουν, αλλά ότι επενδύουν και αποδίδουν στο ερωτικό αντικείμενο την αίσθηση και την απόλαυση, όταν δηλαδή γίνεται με τρόπο καταναγκαστικό “πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε, αλλιώς δεν θα μπορέσω να ικανοποιηθώ”.

Προσοχή χρειάζεται επίσης στη χρήση τους και στους κανόνες υγιεινής, όπου μετά την χρήση θα πρέπει να πλένονται με σαπούνι και χλιαρό νερό και να αποθηκεύονται.

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Πηγή