Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πώς επηρεάζει το μητρικό γάλα τον ύπνο του μωρού;

Ο θηλασμός είναι ένα δώρο της φύσης και το μητρικό γάλα η καλύτερη τροφή το μωρό. Έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία και την ανάπτυξή του και περιέχει όλα εκείνα τα συστατικά τα οποία χρειάζεται να προσλαμβάνει καθημερινά.

Αυτό ωστόσο που ίσως δε γνωρίζατε είναι ότι η σύσταση του μητρικού γάλακτος διαφοροποιείται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι για παράδειγμα, το πρωινό μητρικό γάλα έχει διαφορετική σύσταση όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά που περιλαμβάνει σε σχέση με το απογευματινό. Σύμφωνα με έρευνες αυτό συμβαίνει για να μπορεί το μωρό σταδιακά να αντιληφθεί τη διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας. Το πρωινό μητρικό γάλα λοιπόν, δίνει περισσότερη ενέργεια στα μωρά.

Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να αποφεύγετε να δίνετε πρωινό μητρικό γάλα πριν τον ύπνο. Η σύστασή του είναι τέτοια, που ενδέχεται, αντί να χαλαρώσει το μωρό, να του δώσει περισσότερη ενέργεια και ανησυχία. Αν λοιπόν χρησιμοποιείτε και εσείς θήλαστρο και αποθηκεύετε μητρικό γάλα που βγάζετε για να τα δώσετε άλλη στιγμή, προτιμήστε να δίνετε αυτό που βγάζετε το πρωί, πρωινές ώρες και αυτό που βγάζετε το απόγευμα, απογευματινές.

Πηγή: todaysparent.com


Πηγή