Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Πώς θα βοηθήσετε το έφηβο παιδί σας να αποφορτιστεί (εικόνες)

Με όλη την πίεση που ασκείται στους εφήβους σήμερα, είναι σημαντικό ως γονείς να τους ενθαρρύνουμε να κάνουν ένα διάλειμμα για να αποφορτιστούν από την καθημερινότητά τους. Τι μπορούν να κάνουν; Δείτε πέντε πράγματα που μπορούν να κάνουν για να κάνουν ένα πραγματικό διάλειμμα από όλους και από όλα για λίγο.

Υπάρχει μεγαλύτερη πίεση από ποτέ στους εφήβους σήμερα εξαιτίας του διαβάσματος, των δραστηριοτήτων μετά το σχολείο, του αθλητισμού και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Είναι σημαντικό οι έφηβοι να μάθουν να “αποσυνδέονται”, να χαλαρώνουν και να ξεκουράζονται σωματικά και ψυχικά.

Όπως γνωρίζετε από τη δική τους πολυάσχολη ζωή, δεν αρκεί απλώς να αναγνωρίσετε ότι χρειάζεστε χρόνο για ξεκούραση, πρέπει να τον βρείτε κιόλας. Γι’ αυτό ως γονείς θα πρέπει να ενθαρρύνετε ενεργά τους εφήβους να κάνουν ένα διάλειμμα όχι μόνο για να τους βοηθήσετε να ξεπεράσουν το άγχος τους, αλλά και για να τους βοηθήσετε να αποκτήσουν τα εφόδια για να φροντίζουν τον εαυτό τους και τη συναισθηματική τους υγεία για όλη τους τη ζωή.

Γιατί είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε τους εφήβους να κάνουν ένα διάλειμμα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα;

Οι έφηβοι σήμερα δεν έχουν σχεδόν καθόλου χρόνο για να ξεκουραστούν. Μπορεί να φαίνεται ότι ξεκουράζονται καθώς χαζεύουν στο κινητό τους τηλέφωνο ή βλέποντας την αγαπημένη τους σειρά στην τηλεόραση, όμως αυτό το συγκεκριμένο είδος χαλάρωσης δεν τους δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσουν πραγματικά.

Το κλειδί για να ξεκουραστούν και να χαλαρώνουν, βρίσκεται στο να κάνουν κάτι που δεν θα περιλαμβάνει διέγερση. Διέγερση = οθόνες. Εάν ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι έφηβοι μαθαίνουν πώς να χαλαρώνουν ή να αντιμετωπίζουν τις δύσκολες στιγμές είναι να γεμίζουν το κεφάλι τους με διάφορες ανούσιες και άχρηστες εικόνες, απόψεις και σκέψεις άλλων δεν θα μάθουν ποτέ την ουσιαστική ικανότητα να ακούν και να διαχειρίζονται τη δική τους εσωτερική φωνή.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να κάνουν ένα διάλειμμα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

5 τρόποι με τους οποίους οι γονείς μπορούν να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να κάνουν ένα πραγματικό διάλειμμα

Δείτε παρακάτω με ποιους τρόπους μπορείτε να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να χαλαρώσουν πραγματικά.

πηγή: familyeducation.com


Πηγή