Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πώς θα ετοιμάσεις τη βαλίτσα των διακοπών για το παιδί σε 9 βήματα

Αυτή η χρονιά (όπως και η προηγούμενη) ήταν αρκετή δύσκολη για όλους, όμως το χαμόγελό μας έχει επιστρέψει στα χείλη μας και εμείς είμαστε ψυχολογικά έτοιμοι για ένα ξέφρενο και τρελό καλοκαίρι.

Έχω σκεφτεί τα πάντα. Από το πού θα πάμε μέχρι το τι θα χρειαστούμε. Αυτό το τελευταίο ειδικά, είναι αρκετά σημαντικό όταν είσαι γονιός, γιατί δεν θες να κουβαλάς περιττά πράγματα μαζί σου.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα δικά μου πράγματα τα πάω μια χαρά. Μερικά φορέματα, σορτσάκια και πολλά μαγιό είναι αυτά που παίρνω μαζί μου. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του άνδρα μου. T-shirts, βερμούδες, 2-3 πουκάμισα και μαγιό ειναι αυτά που χρειάζεται αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με την κόρη μου, η κατάσταση είναι διαφορετική. Εκείνη θέλει μαζί της πολλά πράγματα. Αν και 11 ετών, θέλει να έχει επιλογές στη διάθεσή της, γι’ αυτό και η βαλίτσα της έχει μέσα ρούχα για έναν μήνα! Υπερβολικό; Για μια μαμά ίσως. Για ένα κορίτσι όμως, όχι.

Φέτος είπα να απλοποιήσω λίγο τη ζωή μου και αφού η Νικόλ βρίσκεται στο χωριό (θυμάστε που σας είχα γράψει γι’ αυτό😉 αποφάσισα να πάω να αγοράσω ό,τι χρειάζεται και ό,τι της λείπει χωρίς να την έχω μαζί μου. Αν και μου αρέσει πολύ να την έχω κοντά μου στα ψώνια γιατί περνάμε πολύ ωραία (θυμηθείτε την τελευταία μας βόλτα στο Golden Hall) σκέφτηκα ότι πρέπει οπωσδήποτε να εκμεταλλευτώ την εκπτωτική περίοδο που διανύουμε!

9 πράγματα που αγόρασα και δεν θέλω να λείπουν από τη βαλίτσα των διακοπών

Κάπως έτσι, ένα όμορφο και ηλιόλουστο πρωινό αποφάσισα να πάω στο Golden Hall, πριν πιάσει η ζέστη και τότε που δεν έχει πολύ κόσμο ώστε να έχω όλο τον χρόνο μπροστά μου να διαλέξω με ηρεμία ό,τι χρειάζομαι.

Πώς ετοιμάζουμε βαλίτσα λοιπόν για ένα παιδί; Αρχικά φτιάχνοντας λίστα.

Τι περιέχει η δική μου λίστα και κατ’ επέκταση της Νικόλ;

  1. Βιβλία
  2. Γυαλάκια, μάσκα και νεροπίστολο για την παραλία
  3. Μαγιό
  4. Τσάντα θαλάσσης, πετσέτα και παρεό
  5. Σαγιονάρες
  6. Τ- shirts
  7. Αντιανεμικό μπουφάν & γυαλιά ηλίου
  8. Φόρεμα για βάφτιση
  9. Φόρεμα για βόλτες

Βιβλία – Public, Ισόγειο

golden hall valitsa diakopon 19

Δεν γίνεται να μην πάμε διακοπές και να μην έχουμε μαζί μας δύο βιβλία για να διαβάσει η κόρη μου είτε στην παραλία είτε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Ήξερα ακριβώς που θα πήγαινα για τα βιβλία αυτά. Στο ανανεωμένο πλέον και μεγαλύτερο Public της Ελλάδας! Οι επιλογές μου ήταν δύο υπέροχα βιβλία. Το πρώτο είναι του Φραντσέσκο Ντ’ Άμο “Ικμπάλ” και το δεύτερο είναι της Ελένης Σαραντίτη “Ο κήπος με τα αγάλματα”.

Γυαλάκια για τη θάλασσα και νεροπίστολο – Μουστάκας toys signature store, 1ος όροφος

golden hall valitsa diakopon 20

golden hall valitsa diakopon 2

Σειρά είχε ο Μουστάκας toys signature store. Τα γυαλάκια της είχαν χαλάσει οπότε χρειαζόταν να τα αντικαταστήσουμε. Μαζί με τα γυαλάκια πήρα και μια μάσκα θαλάσσης και ένα νεροπίστολο για ατελείωτα παιχνίδια στη θάλασσα. (νομίζω με αυτό θα βρέχουμε τον μπαμπά).

Αντιανεμικό μπουφάν και γυαλιά ηλίου – attica, Ισόγειο & 1ος όροφος

golden hall valitsa diakopon 18

golden hall valitsa diakopon 8

Έψαχνα για ένα ελαφρύ μπουφάν και ο δρόμος μου με έβγαλε στα attica. Δεν χρειάστηκε να ψάξω πολύ γιατί βρήκα ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν. Δείτε το υπέροχο Moncler; Σε υπέροχο χρώμα και ό,τι πρέπει για τις κρύες καλοκαιρινές νύχτες.

golden hall valitsa diakopon 12

Φεύγοντας έπεσα πάνω σε αυτά τα καταπληκτικά γυαλιά ηλίου που κάνουν θραύση! Izipizi. Θα σας ξετρελάνουν. Αφού δοκίμασα κάποια σχέδια που μου άρεσαν, πήρα ένα ζευγάρι για εμένα (να μην πάρει κάτι και η μανούλα) και ένα για την Νικόλ.

Μαγιό – PETIT BATEAU, Ισόγειο

golden hall valitsa diakopon 10

golden hall valitsa diakopon 7

Διακοπές χωρίς μαγιό, γίνεται; Δεν γίνεται. Γι’ αυτό και διάλεξα το PETIT BATEAU για να διαλέξω μαγιό για τις διακοπές μας. Μπικινάκια υπάρχουν στην ντουλάπα της, όμως έλειπαν δύο όμορφα και μοντέρνα ολόσωμα μαγιό.

Πετσέτα, παρεό και τσάντα  – LAPIN HOUSE, 1ος Όροφος

golden hall valitsa diakopon 22

golden hall valitsa diakopon 16

golden hall valitsa diakopon 13

Πριν αφήσω την Νικόλ στο χωριό, είχε δει μια υπέροχη πετσέτα με παγωτά σε γαλάζιο χρώμα στην τελευταία μας επίσκεψη και μου είχε πει πώς αν πήγαινα για ψώνια, να μην ξέχναγα να της πάρω την πετσέτα που ήθελε. Μανούλα είμαι, χατίρια δεν χαλάω και κράτησα την υπόσχεσή μου. Έτσι, πήγα στο LAPIN HOUSE και βρήκα όχι μόνο την πετσέτα που ήθελε, αλλά ένα υπέροχο παρεό και μια τσάντα για τις καλοκαιρινές της εμφανίσεις. Και όπως βλέπετε, όλα έχουν το μπλε χρώμα που λατρεύει τόσο πολύ.

Τ-shirts – adidas, Ισόγειο

golden hall valitsa diakopon 6

golden hall valitsa diakopon 5

Χωρίς t-shirts δεν πάμε πουθενά. Η βαλίτσα των διακοπών πρέπει να έχει αρκετά από αυτά. Περνώντας από την adidas, είδα ένα όμορφο t-shirt και το πήρα. Και πήρα και ένα απίθανο Lego t-shirt για τον γιο της φίλης μου που θα είναι παρέα μας. Απίθανο έτσι;

Φόρεμα – 5226 Celia Kritharioti, 1ος Όροφος

golden hall valitsa diakopon 11

golden hall valitsa diakopon 4

Κάνοντας την βόλτα μου, έπεσα επάνω στη βιτρίνα της 5226 Celia Kritharioti. Μπήκα να ρίξω μια ματιά για εμένα και τελικά κατέληξα να πάρω πάλι κάτι για την Νικόλ. Βλέπετε μετά το τέλος των διακοπών μας, θα πάμε κατευθείαν σε μια βάφτιση (γάμοι και βαφτίσεις έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι) και έπρεπε να πάρω ένα όμορφο φόρεμα για εκείνη. Το μάτι μου τράβηξε το έντονο κίτρινο χρώμα του και δεν άργησα να το διαλέξω για εκείνη. Είμαι βέβαιη ότι θα το λατρέψει μόλις το δει.

Σαγιονάρες, τσάντα θαλάσσης & νεσεσέρ – MILKSHAKES AND DREAMS, 1ος Όροφος

golden hall valitsa diakopon 14

golden hall valitsa diakopon 24

Δεν γίνεται να μην έρθω βόλτα στο Golden Hall και να μην περάσω από το MILKSHAKES AND DREAMS. Όλο και κάτι βρίσκω κάθε φορά που μπαίνω μέσα και τελικά βρήκα υπέροχες σαγιονάρες, τσάντα θαλάσσης και φυσικά ένα τσαντάκι για να βάλει το αντηλιακό της και όλα όσα χρειάζεται στην παραλία. Πλέον είναι μια μικρή δεσποινιδούλα και έχει όχι μόνο δική της τσάντα θαλάσσης αλλά και δικά της καλλυντικά αντηλιακά για την παραλία.

Φορέματα – Frattina, Ισόγειο

golden hall valitsa diakopon 9

golden hall valitsa diakopon 1

Νομίζω ότι σε κάποιο προηγούμενο άρθρο μου, σας έχω πει ότι το κατάστημα Frattina είναι ένα από εκείνα που εμπιστεύομαι και αγαπώ από τη μέρα που γέννησα τη Νικόλ. Από εκεί είχα πάρει τα πρώτα της φορμάκια και αργότερα συνέχισα να τα εμπιστεύομαι. Το ίδιο έκανα και τώρα. Ήξερα ότι εδώ θα έβρισκα ωραία καλοκαιρινά φορέματα για τις απογευματινές μας βόλτες. Επειδή δεν μπορούσα να διαλέξω ανάμεσα στα δύο που βλέπετε και τις φωτογραφίες, τα πήρα και τα δύο.

Ανυπομονώ να γυρίσει το κορίτσι μου από το χωριό και να δει όλα όσα της πήρα για τις διακοπές. Φέτος δεν θα της λείπει τίποτε. Τα πάντα θα έχει. Ρούχα για τις βόλτες της, γυαλιά για να προστατεύει τα ματάκια της από τον ήλιο, μαγιό, πετσέτα, γυαλιά και μάσκα για τις βουτιές της, νεροπίστολο για να βρέχει τον μπαμπά, μπουφάν για τις κρύες καλοκαιρινές νύχτες, φορέματα, t-shirts, σαγιονάρες και φυσικά βιβλία.

Ουφ, αυτό ήταν! Τέλος οι καλοκαιρινές αγορές και τα δώρα για την κόρη μου. Οι επόμενες αγορές που θα κάνω θα είναι για εμένα και τον άνδρα μου. Η Νικόλ ξανά θα έχει τον Σεπτέμβρη την τιμητική της που θα ανοίξουν τα σχολεία.

golden hall valitsa diakopon 21

Μέχρι τότε σας φιλώ και σας προτείνω να πάτε στο Golden Hall για να κάνετε και εσείς τις καλοκαιρινές σας αγορές. Θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε και στο τέλος θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κάποιο ρόφημα ή σνακ στο Taste Garden.

Καλό καλοκαίρι και καλές βουτιές!


Πηγή