Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Πώς θα ηρεμήσετε το ανήσυχο μωρό – Εφαρμόστε το «κράτημα της τίγρης» (vid)

Η ανταπόκριση στο κλάμα του μωρού σας είναι ενστικτώδης, ακόμα κι αν στην αρχή δεν είστε βέβαιη τι ακριβώς χρειάζεται. Μέχρι να μάθετε τι σημαίνει κάθε κλάμα, βοηθά να ξέρετε μερικές τεχνικές παρηγοριάς για να δοκιμάζετε.

Αιτίες κλάματος

Τα μωρά κλαίνε για λόγους που συνήθως δεν είναι τόσο ανησυχητικοί όσο ίσως νομίζετε. Κλαίνε όταν πεινούν, όταν θέλουν να ρευτούν, όταν χρειάζονται άλλαγμα, όταν είναι σε υπερδιεγερση ή κουρασμένα, όταν ζεσταίνονται ή κρυώνουν ή απλώς όταν θέλουν χάδια. Μπορεί να κλαίνε όταν βαριούνται ή θυμώνουν, όταν τρομάζουν ή άν ξαφνικά δεν σας βλέπουν. Αν το μωρό σας δεν ηρεμεί με τίποτα ή αν το κλάμα του είναι διαφορετικό, καλέστε το γιατρό. Αν δεν συμβαίνει τίποτε από αυτά, μπορεί να έχει κολικούς.

Πώς θα το βοηθήσετε να ηρεμήσει

  • Ανταποκριθείτε στο μωρό σας και μην το αφήνετε να κλαίει πολλή ώρα.
  • Κουνάτε το ελαφρά και τραγουδάτε του. Μερικές φορές τα χάδια, τα φιλιά και η ζεστή αγκαλιά σας έιναι το μόνο που χρειάζονται.
  • Κρατήστε το κοντά σας. Το μωρό μπορεί να ηρεμήσει μόλις το ακουμπήσετε πάνω σας.
  • Χαμογελάτε του και μιλάτε του με καθησυχαστική φωνή.
  • Εφαρμόστε το κράτημα της τίγρης: Κρατήστε το μωρό με το πρόσωπο προς τα κάτω, έτσι ώστε να στηρίζεται καλά στο αντιβράχιό σας. Η θέση αυτή σας επιτρέπει να του τρίβετε την πλατούλα όσο του κουνάτε για να ηρεμήσει.

Δείτε το κράτημα της τίγρης παρακάτω:


Πηγή