Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πώς θα καταλάβετε ότι το μωρό σας έχει αέρια;

Όλα τα μωρά εισπνέουν αέρα καθώς τρώνε, αλλά μερικά φαίνεται πως υποφέρουν από αέρια πιο πολύ από άλλα.

Αν το μωρό που τρέφεται με ξένο γάλα υποφέρει από πολλά αέρια -θα το αντιληφθείτε διότι θα είναι ανήσυχο και ταραγμένο έπειτα από κάθε γεύμα – ελέγξτε τις τρύπες της πιπίλας στο μπιμπερό εάν έχουν το σωστό μέγεθος. Για να το διαπιστώσετε, κρατήστε ένα μπουκάλι ανάποδα και παρατηρήστε αν πέφτει το γάλα -η ροή του πρέπει να σταθερή, με ρυθμό μία σταγόνα το δευτερόλεπτο. Αν πέφτει με πιο αργό ρυθμό, η τρύπα είναι πολύ μικρή και το μωρό αναγκάζεται να καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να ρουφήξει το γάλα. Αυτό σημαίνει πως κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το μωρό εισπνέει πολύ αέρα μαζί με το γάλα. Από την άλλη πλευρά, αν το μωρό σας δείχνει να ρουφά λαίμαργα από το μπουκάλι, ελέγξτε τις τρύπες των θηλών είναι πολύ μεγάλες. Βεβαιωθείτε επίσης, πως το μπιμπερό είναι σωστά κλεισμένο όταν ταΐζετε το μωρό- το υγρό πρέπει πάντα να καλύπτει την κορυφή του μπιμπερό και να γεμίζει την πιπίλα.

Αν θηλάζετε, ο μετεωρισμός μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το μωρό δεν ακουμπά σωστά πάνω σας. Μπορεί επίσης να οφείλεται σε ακανόνιστη ροή. Αν το γάλα χύνεται προτού τοποθετήσετε το παιδί στο στήθος, προσπαθήστε να βγάλετε λίγο γάλα προτού αρχίσετε να το ταΐζετε.

Επιπλέον προσπαθήστε να μην αφήνετε το μωρό να περιμένει πολύ μεταξύ των γευμάτων. Αν πεινά, μπορεί να κλαίει πολύ και να εισπνέει αέρα προτού εσείς το ταΐσετε. Ο μετεωρισμός μπορεί να προκληθεί ακόμα και στην περίπτωση καταπίνει πολύ γρήγορα το γάλα.


Πηγή