Τετάρτη , 17 Απρίλιος 2024

Πώς θα κόψετε τα νύχια του μωρού; (vid)

Τα νύχια του μωρού μεγαλώνουν με γρήγορους ρυθμούς για αυτό και συχνά προκαλούν γρατζουνιές στο πρόσωπο ή σε άλλα σημεία του δέρματος. Από την πολύ μικρή τους ακόμα ηλικία χρειάζονται κόψιμο για να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί, ένα task που φαντάζει δύσκολο στους περισσότερους νέους γονείς.  

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να κόψετε τα νύχια του μωρού σας;

Σύμφωνα με το whattoexpect.com, η καλύτερη στιγμή για να κόψετε τα νύχια του μωρού είναι όταν αυτό κοιμάται και ακόμα καλύτερα, εάν πριν το έχετε κάνει μπάνιο. Το νερό κάνει τα νύχια πιο μαλακά με αποτέλεσμα να κόβονται με μεγαλύτερη ευκολία.

Πώς θα κόψετε τα νύχια του μωρού;

Αρχικά, θα πρέπει να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό και αυτός είναι ένας νυχοκόπτης για μωρά ή ένα βρεφικό ψαλιδάκι, με στρογγυλή μύτη στο μπροστινό μέρος. Μετά το κόψιμο μπορείτε προαιρετικά και να τα λιμάρετε απαλά με μία μαλακή λίμα.

Όσο για τη διαδικασία, εφόσον το μωρό κοιμάται και δεν κουνάει χέρια και πόδια, είναι αρκετά απλή. Δείτε τη στο βίντεο που ακολουθεί.

Κάθε πότε χρειάζονται κόψιμο τα νύχια του μωρού;

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, τα νύχια του μωρού μεγαλώνουν πολύ γρήγορα για αυτό και θα χρειαστεί να τα κόβετε μία φορά την εβδομάδα.


Πηγή