Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πώς θα μάθετε στα παιδιά σας να βουρτσίζουν τα δόντια τους (vid)

Ένα από εκείνα που θα πρέπει να μάθετε στα παιδιά σας από νωρίς, είναι ο σωστός τρόπος που πρέπει να βουρτσίζουν τα δόντια τους.

Αν λοιπόν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων των γονιών που κυνηγούν τα παιδιά τους να πλύνουν τα δόντια τους ίσως να έχει έρθει η ώρα να τους μιλήσετε για το πόσο σημαντική είναι η στοματική υγιεινή.

Μιλώντας στα παιδιά σας για την καλή στοματική υγιεινή – και βάζοντάς τα υπεύθυνα για αυτή – συχνά λειτουργεί καλύτερα από το να είστε αυταρχικοί μαζί τους λέγοντας “Πήγαινε πλύνε τα δόντια σου τώρα!” ή “Πλύντα γιατί το λέω εγώ”.

Ορίστε παρακάτω μερικοί διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης ώστε τα παιδιά σας από μόνα τους να αρχίσουν να σκέφτονται το πόσο σημαντικό είναι να πλένουν τα δόντια τους.

  • Θυμίστε τα παιδιά σας ότι πλένουμε τα χέρια μας καθημερινά για να αποβάλουμε τα βακτήρια και τα μικρόβια και το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει και με το στόμα. Θα πρέπει να πλένουν τα δόντια του για να ξεφορτωθούν τα μικρόβια.
  • Πλύνετε τα δόντια σας μαζί με το παιδί σας το πρωί και το βράδυ. Τα παιδιά αντιγράφουν ό,τι κάνουν οι γονείς τους.
  • Διαλέξτε μαζί οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα. Αφήστε τα παιδιά σας να κάνουν την επιλογή.
  • Κάντε το βούρτσισμα παιχνίδι. Πείτε τους να πλύνουν τα δόντια τους για 15 δευτερόλεπτα και έπειτα ότι είναι η δική σας σειρά να το κάνετε. Έτσι θα πλένετε για μερικά δεύτερα τα δόντια σας εναλλάξ.
  • Κάντε ένα πείραμα. Τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα μέσα από δια δραστικούς τρόπους. Έτσι δείξτε τους τι θα συμβεί στα δόντια τους αν φάνε και δεν πλύνουν τα δόντια τους.

Το πείραμα που δείχνει στα παιδιά τι θα συμβεί στα δόντια τους αν δεν τα πλύνουν

 


Πηγή