Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πώς θα χάσετε βάρος γρήγορα και με ασφάλεια

«Χάστε τρία κιλά σε μια εβδομάδα!» Αυτόν τον τίτλο σίγουρα τον βλέπετε παντού, έτσι δεν είναι; Ακόμη και σε δικά μας άρθρα! Και ενώ όντως είναι πιθανό να χάσει κάποιος τρία κιλά μέσα σε 7 μέρες (μπορεί και περισσότερα) αυτό οφείλεται στον μεταβολισμό του καθενός και σε πολλά άλλα πράγματα, όπως τη φυσική κατάσταση που έχει ο καθένας από εμάς!

Η απώλεια βάρους, συνδέεται απόλυτα με τις θερμίδες που λαμβάνουμε και τις θερμίδες που χάνουμε: Να τρώτε λιγότερο απ’ό,τι καίτε και θα χάσετε βάρος. Και ενώ είναι δυνατόν να χάσετε γρήγορα βάρος σε υγρά με μία δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, σίγουρα δεν θα το συνιστούσαμε. Η ίδια η δίαιτα μπορεί να σας ξεγελάσει και να σας κάνει να σκεφτείτε ότι αυτό το στυλ διατροφής λειτουργεί – όταν πραγματικά, μπορεί ξαναπάρετε το βάρος που χάσατε αν φάτε υδατάνθρακες. Αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό αν θέλετε να έχετε αποτελέσματα που διαρκούν παραπάνω από μια εβδομάδα.

Οι περισσότεροι από εμάς τείνουν να καταναλώνουν σνακ και τρόφιμα που δεν είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αλλά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Αν λοιπόν θέλετε να χάσετε βάρος, σταθερά, αργά και με συνέπεια δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις 15 παρακάτω συμβουλές.

1. Φάτε περισσότερα λαχανικά όλη την ώρα

Κι όμως είναι τόσο απλό. Φάτε λαχανικά. Για την ακρίβεια αυξήστε τα κατά 50%, από όσο τρώγατε πριν.

2. Φάτε ένα καλύτερο πρωινό

Όλα τα γεύματα είναι σημαντικά, αλλά το πρωινό είναι το πιο σημαντικό. Φάτε περίπου 400-500 θερμίδες το πρωί. Αυγά, γιαούρτι, φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης είναι μερικά από όλα εκείνα που μπορείτε να συμπεριλάβετε.

3. Περιορίστε το αλάτι

Αν μπορείτε να το ελαττώσετε… ελαττώστε το.

4. Πιείτε περισσότερο καφέ

Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια κούπα καφέ. Η καφεϊνη είναι διουρητική και εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικων. Αν δεν πίνετε καφέ, το τσάι είναι μια εκπληκτική εναλλακτική λύση.

5. Μην πίνετε γλυκά ροφήματα, ποτά και αναψυκτικά

Δεν έχετε λόγο να φορτώσετε τον οργανισμό σας με περιττές θερμίδες.

6. Αγοράστε ένα σετ βαράκια 2,5 κιλών

Μια επένδυση που δεν θα μετανιώσετε ποτέ.

7. Προτιμήστε τα πικάντικα φαγητά – Αλήθεια!

Μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να μειώσετε τις θερμίδες. Αυτό συμβαίνει επειδή η καψαϊκίνη, μια ένωση που βρίσκεται στις καυτερές πιπεριές και μπορεί (ελαφρώς) να αυξήσει την απελευθέρωση ορμονών άγχους του σώματός σας όπως η αδρεναλίνη, η οποία μπορεί να επιταχύνει την ικανότητά σας να κάψετε θερμίδες.

xaste grigora kila 2

8. Κοιμηθείτε

Κι όμως ο ύπνος κάνει καλό ακόμη και όταν θέλετε να χάσετε κιλά. Το λένε και οι έρευνες.

9. Κρατήστε ημερολόγιο διατροφής

Καταγράψτε ό,τι τρώτε, έτσι δεν θα ξεφεύγετε από το πρόγραμμά σας και θα ξέρετε τι τρώτε και πόσες θερμίδες καταναλώνετε.

10. Περπατήστε

Κάθε άσκηση είναι καλή για εσάς, ακόμη και το περπάτημα, γι’ αυτό περπατήστε περίπου 30 λεπτά την ημέρα…

11. Μην προσπερνάτε τα γεύματά σας

Με το να μην φάτε ένα γεύμα μέσα στην ημέρα, δεν θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος γρηγορότερα. Κάθε άλλο. Η παρατεταμένη χρονική περίοδος χωρίς φαγητό βλάπτει διπλά τον οργανισμό σας.

12. Νερό

Να πίνετε πολύ νερό. Επίσης να τρώτε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε νερό. Σταφύλια, καρπούζι, πεπόνι, αγγούρι… προτιμήστε τα.

xaste grigora kila 1

13. Τρόφιμα πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία

Το κάλιο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια βάρους.

14. Αποφύγετε τις χημικές δίαιτες

Μην ακολουθείτε γρήγορες δίαιτες που υπόσχονται απώλεια 3 κιλών σε τρεις μέρες, 5 κιλών σε 5 μέρες κ.τ.λ.

15. Αφήστε ελεύθερο τον εαυτό σας

Ξέρετε ότι η τέλεια δίαιτα δεν υπάρχει. ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ. Αλλά δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε όλες εκείνες τις διατροφές που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους. Απλά αντισταθείτε σε όλα αυτά, αγαπήστε τον εαυτό σας και ακολουθήστε ένα πρόγραμμα στα μέτρα σας. Ένας διατροφολόγος θα σας βοηθήσει.


Πηγή