Τετάρτη , 17 Απρίλιος 2024

Πώς κατάφερα να προλάβω τις ραγάδες στην εγκυμοσύνη

Μέχρι τότε η επιδερμίδα μου ήταν αψεγάδιαστη όμως, μία απότομη απώλεια βάρους λόγω των σωματικών αλλαγών που συμβαίνουν σε κάθε κορίτσι κατά τη διάρκεια της εφηβείας, έμελλε να αλλάξει την όψη του δέρματός μου -όπως αποδείχθηκε- για πάντα.

Με τον καιρό οι ραγάδες στους γλουτούς και τους μηρούς μου έγιναν λευκές και μπορεί να έμαθα να ζω με αυτές, αλλά ποτέ δεν έπαψαν να με ενοχλούν. Ωστόσο, ήταν λίγο αφότου πληροφορήθηκα πως θα έφερνα στον κόσμο το πρώτο μου παιδί όταν οι ραγάδες επέστρεψαν. Διότι γνωρίζοντας το σώμα μου, αλλά και το γεγονός ότι υπήρχε και πρόβλημα κληρονομικότητας στις γυναίκες της οικογένειάς μου, δεν μπορούσα παρά να σκέφτομαι συνεχώς ότι με την εγκυμοσύνη, θα έκαναν την εμφάνισή τους στο στήθος, το στομάχι, αλλά και τα μπράτσα μου.

Σίγουρα ο ερχομός του παιδιού είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί. Όμως γιατί να μην έκανα ό,τι μπορούσα προκειμένου να διατηρούσα την ομορφιά και την υγεία της επιδερμίδας μου; Γιατί να μην έβρισκα το καλύτερο έλαιο ειδικής περιποίησης δέρματος για την αντιμετώπιση ουλών και ραγάδων;

Βλέποντας δε το πόσο επηρέαζε το θέμα των ραγάδων πολλές φίλες και συναδέλφους μου οι οποίες είχαν γίνει μανούλες, δεν μπορούσα να μη προβληματιστώ. Αισθάνθηκα, λοιπόν, την ανάγκη να βρω μία λύση για να κάνω τις ραγάδες του παρελθόντος να εξασθενίσουν και να αποτρέψω το ενδεχόμενο να αποκτήσω περισσότερες από τις ομολογουμένως ενοχλητικές αυτές γραμμές.

Ιδού, λοιπόν, μερικά πολύτιμα tips που με βοήθησαν εντέλει να κρατήσω το πρόβλημα των ραγάδων μακριά και τα οποία αξίζει να ακολουθήσεις, ακόμη και αν δεν είσαι έγκυος.

Η αλήθεια για τις ραγάδες

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Δηλαδή από το τι είναι στην πραγματικότητα οι ραγάδες, γιατί εμφανίζονται και ποια είναι η «μαγική» φόρμουλα για την αντιμετώπισή τους. Οι ραγάδες, λοιπόν, κάνουν την εμφάνισή τους όταν η μεσαία στιβάδα του δέρματος χάνει την ελαστικότητά της, τεντώνει πολύ και «σπάει». Ως αποτέλεσμα, δημιουργούνται ουλές στην επιφάνεια του δέρματος. Το συγκεκριμένο πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες που διανύουν την περίοδο της εγκυμοσύνης, της εφηβείας ή χάνουν απότομα πολύ βάρος. Βέβαια, ραγάδες μπορούν να αποκτήσουν και οι άντρες, ενώ τα κιλά και η ηλικία σου δεν «παίζουν» κανέναν απολύτως ρόλο σε αυτή την περίπτωση. Ακόμη και πραγματικά αδύνατες γυναίκες τις εμφανίζουν!

Ναι, μπορείς να τις προλάβεις

Και φτάσαμε στο σημείο που καλούμαστε να καταρρίψουμε έναν από τους πιο μεγάλους μύθους για τις ραγάδες. Ποιος είναι αυτός; Το ότι δεν υπάρχει τρόπος να τις προλάβουμε! Στην πραγματικότητα, αν οι γυναίκες σήμερα γνώριζαν πως μπορούν πράγματι να τις προλάβουν, θα λάμβαναν τα μέτρα τους! Διότι και στην περίπτωση των ραγάδων, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και το «κλειδί» βρίσκεται στη βαθιά ενυδάτωση -και φυσικά, στα κατάλληλα προϊόντα.

Οι λύσεις των ειδικών και οι αναξιόπιστες συμβουλές

Τι μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε για να τις κρατήσουμε μακριά; Ναι, η απολέπιση, η κατανάλωση πολύ νερού και μία ισορροπημένη διατροφή μπορούν ενδεχομένως να αποτελέσουν συμμάχους σου σε ό,τι αφορά στη διατήρηση της υγείας του δέρματός σου. Στη δική μου περίπτωση όμως, χρειάστηκαν οι πολύτιμες συμβουλές των ειδικών για να φτάσω σε λύσεις που πραγματικά «δούλεψαν». Και πίστεψέ με, η γνώμη τους έχει τεράστια σημασία και θα βοηθήσει να κερδίσεις χρόνο, ενέργεια και χρήματα σε προϊόντα που δεν λειτουργούν και σε γνωστά και άγνωστα «γιατροσόφια»!

RAGADES 3

Η μαγική φόρμουλα και ο ρόλος της πρόληψης

Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας, συνιστά το Βio-Oil ως αξιόπιστο προϊόν για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Και αυτό ακριβώς το προϊόν μου πρότεινε να χρησιμοποιήσω και η δική μου γυναικολόγος!

Με 410 βραβεία παγκοσμίως στην κατηγορία περιποίησης δέρματος και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα βάσει κλινικών μελετών -αρκεί να αναφέρουμε πως σε κλινικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν, το 95% των χρηστών είδε σημαντική βελτίωση των ραγάδων έπειτα από δύο μόλις εβδομάδες χρήσης- το Bio Oil είναι σήμερα ένα κορυφαίο προϊόν στον κόσμο για την αντιμετώπιση ουλών και ραγάδων.

Δοκίμασε, λοιπόν, να το εφαρμόζεις κάθε στο δέρμα σου, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις δύο φορές την ημέρα, για τουλάχιστον τρεις μήνες, για να προλάβεις τη δημιουργία ραγάδων.

Καλό είναι απλώς να γνωρίζεις πως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να το εφαρμόζεις από την αρχή του δεύτερου τριμήνου και συγκεκριμένα δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, σε περιοχές που είναι επιρρεπείς στην εμφάνιση ραγάδων, όπως η κοιλιά, το στήθος, το κάτω μέρος της πλάτης, οι γοφοί, οι γλουτοί και οι μηροί. Με αυτόν τον τρόπο, θα κρατήσεις τις νέες ραγάδες μακριά από το σώμα σου!

Χάρη στο επαναστατικό του συστατικό, το PurCellin Oil, έναν αναπλαστικό παράγοντα που διασφαλίζει την καλύτερη απορρόφηση των βιταμινών και των εκχυλισμάτων φυτών του προϊόντος, το Bio Oil θα αναπλάσει το δέρμα σου και θα του χαρίσει την χαμένη του ελαστικότητα.

RAGADES 4

Φαίνεται, λοιπόν, πως η «μαγική» φόρμουλα για την πρόληψη εμφάνισης των ραγάδων και τη βελτίωση εκείνων που ήδη έχεις, υπάρχει και αν θέλεις να έχεις ειδική φροντίδα ειδικά για το δέρμα σου, αξίζει να τη δοκιμάσεις. Στη δική μου περίπτωση, το Bio-Oil με βοήθησε να απολαύσω περισσότερο την περίοδο της εγκυμοσύνης, δίχως να ανησυχώ περαιτέρω για ζητήματα όπως οι ραγάδες. Ναι, ξέρω πως δεν θα «σβήσω» τελείως εκείνες που απέκτησα στα 16 μου όμως, γνωρίζω επίσης πως θα κάνω ό,τι μπορώ για να προλάβω την εμφάνιση των επόμενων ραγάδων!


Πηγή