Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πώς μια χτένα μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τους πόνους τοκετού (pics)

Έγινε viral! Ο τρόπος που μερικές γυναίκες αντιμετωπίζουν τον πόνο του τοκετού, δεν είναι άλλος από μια χτένα μαλλιών. Η τεχνική που οι γυναίκες, τουλάχιστον στην Ελλάδα, δεν γνωρίζουν βοηθά τις εγκυμονούσες να ελέγξουν τον πόνο της γέννας.

Φωτογραφία από αυτή την παράδοξη μέθοδο δημοσίευσε η εταιρία Fox Valley Birth and Baby. Όπως θα δείτε παρακάτω μια γυναίκα κρατά σφιχτά τον σύντροφό της αγκαλιά και στην άρκη του χεριού της βαστά μια χτένα.

«Γνωρίζατε ότι μια χτένα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του τοκετού; Όχι στα μαλλιά σας φυσικά! Όταν την πιάσετε στα χέρια σας, μια χτένα μπορεί να κάνει κάτι σαν “βελονισμό” στα δάχτυλα. Επίσης βοηθά στον έλεγχο πόνου. Σύμφωνα με μια θεωρία, ο εγκέφαλος μπορεί να εστιάσει μόνο σε συγκεκριμένους αριθμούς αισθήσεων. Επειδή τα νεύρα βρίσκονται πιο κοντά στα χέρια σας, ο πόνος των χεριών φτάνει στον εγκέφαλο σας πιο γρήγορα βοηθώντας το σώμα σας να ξεχάσει τις συσπάσεις τοκετού», σχολιάζει ο διαχειριστής της παραπάνω σελίδας στο Facebook.

Μάλιστα δημοσίευσαν και φωτογραφίες που δείχνουν ακριβώς πώς πρέπει μια γυναίκα να κρατά τη χτένα ώστε να έχει αποτέλεσμα.

Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω


Πηγή