Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να μη ντρέπονται στο σχολείο

Υπάρχουν πολλά παιδιά που στο σχολείο ντρέπονται να πουν το μάθημα ή να σηκωθούν στον πίνακα, και πολύ περισσότερο να παρουσιάσουν μία εργασία.

Εμείς οι γονείς, μπορούμε να τα βοηθήσουμε. Ας δούμε μερικούς τρόπους:

➢ Κάντε πρόβες στο σπιτι και πείτε τους να διατηρούν σταθερό το ρυθμό της αναπνοής τους, ώστε να μην φανερώνουν ή μεταδίδουν την νευρικότητά τους.

➢ Πείτε στα παιδιά σας να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε καποιο αντικείμενο στο βάθος της αίθουσας, θα τα βοηθήσει να μην αποσπάται η προσοχή τους από τους συμμαθητές τους.

➢ Δεν θα πρέπει να βιάζονται. Δείξτε τους πώς να μιλάνε αργά και δυνατά ώστε να έχουν χρόνο να σκεφτούν την επόμενη πρόταση αλλά και να μην τους διακόπτουν από κάτω επειδή δεν τους ακούνε.

➢ Τέλος, αξιοποιήστε το δυνατό σημείο του χαρακτήρα τους. Πχ βοηθήστε με χιούμορ αν πρόκειται για κάποια παρουσιάση, ή με καλό οπτικοακουστικό υλικό αν έχετε τη δυνατοτητα.

Και φυσικά θα πρέπει σε κάθε ευκαιρία να τονώνετε την αυτοπεποίθησή του, να το βοηθάτε να εξωτερικεύει τις ανασφάλειές του, να κάνει παρέες και να συζητάει μαζί σας. Δώστε του την ευκαιρία να πάρει πρωτοβουλίες και επιβραβεύστε τις προσπάθειές του.


Πηγή