Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Πώς να διαχειριστείτε τις προσδοκίες των παιδιών τα Χριστούγεννα

Οι γιορτές είναι η καλύτερη περίοδος για τα παιδιά. Δεν είναι μόνο η εορταστική ατμόσφαιρα που τα ενθουσιάζει αλλά και οι προσδοκίες για πολλά και διαφορετικά δώρα.

Όμως χρειάζεται προσοχή καθώς οι διαφημίσεις, οι κουβέντες με τους φίλους και τους συμμαθητές ακόμα και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, μπορεί να δημιουργήσουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι πιστεύουν ότι θα συμβεί κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Ευτυχώς, με τον σωστό προγραμματισμό, μπορείτε να τα βοηθήσετε να διαχειριστούν τις προσδοκίες τους εκ των προτέρων και να διασφαλίσετε όμορφες γιορτές, ανεξαρτήτως προϋπολογισμού.

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Family Action, Catherine O’Melia μοιράζεται τις ακόλουθες συμβουλές.

Ρωτήστε τους τι είναι σημαντικό

Μιλήστε στα παιδιά σας και μάθετε τι είναι σημαντικό για εκείνα τις γιορτές. Μην περιορίσετε την κουβέντα μόνο στα δώρα. Ζητήστε να σας πουν για όλα εκείνα που τα γοητεύουν τα Χριστούγεννα, είτε είναι ο στολισμός, το φαγητό, οι βόλτες, τα ταξίδια.Εστιάστε στα πράγματα που θέλουν πραγματικά και μην μπείτε στον πειρασμό να αγοράσετε όσα περισσότερα μπορείτε.Συζητήσεις όπως αυτή είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για να διαχειριστείτε τις προσδοκίες γενικά για το τι μπορεί να αντέξει οικονομικά η οικογένεια.

Οι όμορφες γιορτές δεν είναι θέμα χρημάτων

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα Χριστούγεννα όλοι ξοδεύουν κάτι παραπάνω αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων δεν είναι τα χρήματα. Μπορεί να σας προβληματίζει το γεγονός ότι δεν είστε σε θέση να εκπληρώσετε όλες τις επιθυμίες των παιδιών στις γιορτές, αλλά προσπαθήστε να το δείτε ως μια ευκαιρία να εστιάσετε στην οικογένειά σας και τις πραγματικές τους ανάγκες.

prosdokies paidion tis giortes1

Η προσοχή σας είναι το πιο σημαντικό δώρο

Αυτό που θέλουν περισσότερο τα παιδιά είναι η προσοχή των γονιών τους και μερικές φορές η κακή συμπεριφορά είναι μια προσπάθεια να την διεκδικήσουν.Προσπαθήστε να αφιερώσετε χρόνο και να είστε παρόντες δείχνοντας στα παιδιά έμπρακτα το ενδιαφέρον σας γι΄αυτά. Συχνά μια βόλτα στην στολισμένη πόλη, μια ταινία που θα δείτε μαζί, μια απλή κουβέντα χωρίς κινητά είναι οι καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε.

Ο καθαρός αέρας είναι δωρεάν

«Μια συμβουλή που μπορώ να μοιραστώ είναι να βγείτε έξω με τα παιδιά σας και να πάρετε λίγο καθαρό αέρα καθώς βοηθάει πραγματικά!
Δεν έχει σημασία πού ζείτε – ακόμα κι αν ζείτε υπάρχει μόνο ένα μικρό κομμάτι πράσινου στο τοπικό πάρκο, μπορείτε ακόμα να βρείτε πράγματα να κάνετε σε εξωτερικούς χώρους για να απαλλαγείτε από την ένταση και να τονώσετε τη φαντασία τους», επισημαίνει η Catherine O’Melia.

 


Πηγή