Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Πώς να θεραπεύσετε τους δερματικούς ερεθισμούς του μωρού σας (pics)

Για να αποφύγετε το σύγκαμα ή οποιοδήποτε άλλο ερεθισμό και για να νιώθει άνετα το μωρό σας, φροντίστε να του αλλάζετε πάνα αμέσως μόλις αντιληφθείτε πώς έχει λερωθεί.

Ενυδατώνετε καθημερινά το μωρό και πάντα μετά το μπάνιο, σε όλο το μήκος του δέρματος. Δεν παραλείπετε τη βρεφική ενυδάτωση σε “κρυφά” σημεία όπως πίσω από τα αυτιά και γύρω από τα φρύδια, όπου συχνά δημιουργείται ξηρότητα. Για τα μωρά που φορούν πάνα, προσέχουμε να ενυδατώνουμε σωστά τα σημεία που τυλίγεται η πάνα γύρω από τη μέση και τα πόδια τους.

Παρακολουθείτε συχνά το δέρμα τους μέσα από την πάνα, καθώς η συνεχής τριβή με την υγρασία που παραμένει στην πάνα δημιουργεί εύκολα ερεθισμούς.

Μπορείτε να προλάβετε ή να θεραπεύσετε τα προβλήματα αυτά στο σπίτι ακολουθώντας τα παρακάτω:

  • Τα πρώτα σημάδια ερεθισμού από την πάνα μπορεί να περιλαμβάνουν απλό κοκκίνισμα ή μικρά εξανθήματα στα οπίσθια του μωρού. Το δέρμα μπορεί να έχει άγρια όψη και υγρή, σε στίγματα ή φουσκάλες στην περιοχή εκείνη ή ανάμεσα στα πόδια.
  • Καθώς ο ερεθισμός προκαλείται κυρίως από την παρατεταμένη επαφή με ούρα και κόπρανα, ο καλύτερος τρόπος να το αποφύγετε είναι η άμεση αλλαγή της πάνας του παιδιού όποτε τη λερώνει.
  • Αν το μωρό έχει ήδη ερεθισμό, τότε καθαρίστε απαλά και προσεκτικά το σημείο και απλώστε μια απαλή κρέμα.Αν δεν υποχωρήσει ο ερεθισμός, μπορεί να υπάρχει κάποια μόλυνση. Σε αυτή την περίπτωση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Πηγή