Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πώς να μεγαλώσετε ένα έξυπνο παιδί (pics)

Η γονική επιρροή μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο όχι μόνο στο πόσο έξυπνα πιστεύουν τα παιδιά μας ότι είναι, αλλά και στο πόσο έξυπνα είναι στην πραγματικότητα.

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι πρέπει να μιλάτε στα παιδιά σας συνέχεια για μαθηματικά και μαθήματα ξένων γλωσσών προτού βγάλουν τις πάνες. Θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε συμπεριφορές που ενθαρρύνουν ένα αναπτυσσόμενο μυαλό, αντί να επαινέσετε την έμφυτη διάθεση ή το ταλέντο ενός παιδιού.

Ναι, η νοημοσύνη μπορεί να αναπτυχθεί στα παιδιά και παρακάτω θα δείτε 6 τρόπους που μπορείτε να βοηθήσετε ως γονείς.

Μιλήστε τους από την πρώτη μέρα

Το να μιλάτε στα παιδιά σας, ακόμα και όταν είναι μωρά, είναι το κλειδί για να «γυρίσετε» τους πνευματικούς τροχούς. Ακόμα και όταν τα παιδιά είναι πολύ μικρά για να καταλάβουν τι λέτε ή για να ξέρουν τι σημαίνουν οι περίπλοκες λέξεις που χρησιμοποιείτε, με την επανάληψη θα χρησιμοποιήσουν τελικά το πλαίσιο για να το καταλάβουν.

Ξεκινήστε από νωρίς το διάβασμα των βιβλίων

Αρχίστε να διαβάζετε στο παιδί από την περίοδο που είναι μωρό και ας μην καταλαβαίνει, όσα ακούει ή τι σημαίνουν οι λέξεις. Η ανάγνωση διεγείρει τον εγκέφαλο, δημιουργεί μια βάση γνώσεων για τον κόσμο και ενεργεί ως το θεμέλιο της μελλοντικής μάθησης, συμπεριλαμβανομένων των μαθηματικών και των επιστημών.

Διαβάστε στη gallery που ακολουθεί τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε τη νοημοσύνη των παιδιών σας.

Πηγή: www.popsugar.com


Πηγή