Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πώς να μεγαλώσετε ένα καλό παιδί

Το πιο σημαντικό δια βίου μάθημα που μπορείτε να δώσετε στα παιδιά σας είναι να έχουν καλούς τρόπους και αξίες στη ζωή. Επομένως, είναι σημαντικό να τα καθοδηγήσετε και να τα διδάξετε πώς θα γίνουν καλοί, ευγενικοί και συμπονετικοί άνθρωποι.

Τι πρέπει να κάνετε για να μάθει το παιδί σας να είναι καλός άνθρωπος

Να είστε ένα ισχυρό πρότυπο

Γιατί: Εάν υπάρχει κάτι στη συμπεριφορά των παιδιών σας που θέλετε να βελτιώσετε, ξεκινήστε αλλάζοντας τον εαυτό σας και δίνοντας το παράδειγμα.Εάν απελπίζεστε ή εκνευρίζεστε εύκολα, είναι πολύ δύσκολο να ζητήσετε από τα παιδιά να είναι υπομονετικά και ήρεμα.

Πώς: Για να επιτύχετε μια θετική στάση από την πλευρά των παιδιών σας, πρέπει πρώτα να βελτιώσετε τη δική σας στάση.

Διδάξτε τη σημασία της άσκησης

Γιατί: Η υγεία έχει πολύ στενή σχέση με την κατάσταση του νου γι ‘αυτό είναι σημαντικό να παραμένουμε υγιείς. Ένας καθιστικός τρόπος ζωής οδηγεί τους ανθρώπους σε σωματικά και συναισθηματικά προβλήματα. Κάθε κύτταρο του σώματος χρειάζεται οξυγόνο και ο τρόπος απόκτησής του είναι μέσω της άσκησης.

Η άσκηση είναι επίσης σημαντική και για την διάθεσή μας. Με αυτή την έννοια, το να ασχολείται το παιδί με αθλήματα ή με αθλητικές δραστηριότητες για τουλάχιστον 30 λεπτά επιτρέπει την απελευθέρωση τοξινών και εντάσεων.

Πώς: Για άλλη μια φορά δώστε εσείς το παράδειγμα και εντάξτε την άθληση στη ζωή σας. Μπορεί να είναι ένας περίπατος, μια βόλτα ή ένα αγαπημένο σας σπορ.

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να έχει ενδιαφέροντα

Γιατί: Φυσικά και δεν πρέπει να γεμίσετε το πρόγραμμά του με δραστηριότητες. Τα άκρα είναι επιβλαβή. Ωστόσο, μια εξωσχολική δραστηριότητα μπορεί να είναι ευεργετική για να καθαρίσει το μυαλό.Οι τέχνες, ο αθλητισμός και η επιστήμη μπορούν να βοηθήσουν το παιδί σας να αναπτύξει διάφορες δεξιότητες ζωής.

Πώς: Επιτρέψτε στα παιδιά σας να δοκιμάσουν διαφορετικά χόμπι και να προσδιορίσουν ποια πραγματικά αγαπούν. Μια δραστηριότητα που είναι ευχάριστη βοηθά στην ανάπτυξη της πειθαρχίας και προάγει την ψυχική υγεία.

Διδάξτε τους να λένε πάντα «παρακαλώ» και «ευχαριστώ»

Γιατί: Από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, τα παιδιά πρέπει να μάθουν τη σημασία αυτών των εκφράσεων ευγνωμοσύνης και εκτίμησης. Η ικανότητα να αναγνωρίζουν ότι είναι ίσοι με τους άλλους ανθρώπους, θα τους βοηθήσει να εξασκήσουν την ενσυναίσθηση .

Πώς: Εκτός από αυτές τις βασικές λέξεις, διδάξτε στα παιδιά κι άλλες μορφές ειλικρινούς ευγένειας που θα τα βοηθήσουν να αναπτυχθούν στην κοινωνία και να νιώσουν καλύτερα με τον εαυτό τους.

kala paidia1

Βοηθήστε να δημιουργήσουν υγιείς κοινωνικές σχέσεις

Γιατί: Ένας τρόπος για να βοηθήσετε το παιδί σας να γίνει έξυπνο, σίγουρο για τον εαυτό του και ανεκτικό είναι να του επιτρέψετε να κοινωνικοποιείται συχνά. Στο σπίτι, πρέπει να είστε ένα πρότυπο του τύπου των διαπροσωπικών σχέσεων που θέλετε να έχει το παιδί σας.

Πώς: Αφήστε το να αρχίσει να δημιουργεί κοινωνικούς δεσμούς με άλλους ανθρώπους και πείτε του πώς μπορεί να βελτιωθεί σε αυτήν την πτυχή. Θα είναι ανώφελο να το απομονώσετε για να το προστατέψετε από προβλήματα που προκύπτουν κατά τη συναναστροφή του με άλλα άτομα. Αντίθετα, πρέπει να του δώσετε τα εργαλεία που χρειάζεται για να κοινωνικοποιηθεί με τρόπο διεκδικητικό ( αν και εφόσον είναι αναγκαίο).

Πηγή: youaremom.com


Πηγή