Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πώς να μιλάτε στα παιδιά και να σας ακούνε (pics)

Ο τρόπος που μιλάμε στο παιδί μας από μικρή ηλικία είναι αυτός που καθορίζει αλλά και διαμορφώνει τον δικό του τρόπο επικοινωνίας.

Σύμφωνα με την Dr. Valeria Risoli, κλινική ψυχολόγο, οι οικογενειακές σχέσεις βοηθούν τα παιδιά να μάθουν πώς να επικοινωνούν προφορικά και μη. Ειδικά σε μια εποχή όπου τα παιδιά μεγαλώνουν περνώντας πολλές ώρες σε μια οθόνη, είναι αναγκαίο οι γονείς να εστιάσουν στη σωστή επικοινωνία με το παιδί τους.

Αν ο γονιός παραπονιέται ότι το παιδί του δεν τον ακούει ή φωνάζει κάθε φορά που του μιλάει, θα πρέπει να αναλογιστεί τι λάθος κάνει. Γιατί το παιδί αντιγράφει τη δική του συμπεριφορά και μιλάει κατά τον ίδιο τρόπο.

Η ομιλία των γονιών πρέπει να είναι ανάλογη της ηλικίας του παιδιού και να μην είναι περίπλοκη, καθώς όσο πιο απλός είναι ο λόγος τόσο πιο κατανοητός γίνεται από τα παιδιά.

Γονείς μιλήστε

Οι γονείς θα πρέπει να είναι ειλικρινείς με τα παιδιά τους, να τους λένε τι γίνεται υιοθετώντας πάντα έναν απλό και σαφή τρόπο ομιλίας που είναι κατάλληλος για την ηλικία τους.

Τι όμως πρέπει να αποφεύγουν;

Τα παιδιά δεν χρειάζεται να ενημερώνονται για τα προβλήματα των μεγάλων. Σεβαστείτε την ηλικία των παιδιών σας και μην τους φορτώνετε με ανησυχίες και καταστάσεις που δεν είναι συναισθηματικά έτοιμα να αντιμετωπίσουν.

Μάθετε τι άλλο πρέπει να προσέχουν οι γονείς στην επικοινωνία τους με το παιδί  στη gallery που ακολουθεί: 

Πηγή: healthmagazine.ae

 


Πηγή