Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Πώς να προστατεύσετε το μωρό σας από τη ζέστη (pics)

Ο πρώτος καύσωνας της χρονιάς είναι γεγονός και πολλοί από εσάς ίσως αναζητήσουν στιγμές δροσιάς σε κοντινές παραλίες. Ωστόσο αν έχετε μωρό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη ζέστη.

Ασφάλεια στον ήλιο

Κρατήστε το μωρό σας δροσερό και προστατέψτε το από τον ήλιο. Ειδικότερα:

  •  Τα μωρά ηλικίας κάτω των 6 μηνών πρέπει να μην εκτίθενται στον ήλιο. Το δέρμα τους περιέχει πολύ λίγη μελανίνη, τη χρωστική που παρέχει προστασία από τον ήλιο.
  • Το αντηλιακό δεν συνιστάται για μωρά ηλικίας κάτω των έξι μηνών επομένως η σκιά, τα ρούχα και τα καπέλα είναι η καλύτερη προστασία.
  • Τα μωρά άνω των 6 μηνών θα πρέπει επίσης να φυλάσσονται μακριά από τον ήλιο όσο το δυνατόν περισσότερο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι όταν ο ήλιος είναι πιο δυνατός. Εάν βγαίνετε μετά τις 11 πμ.βάλτε ομπρέλα στο καρότσι για να κρατήσετε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Απαραίτητη είναι η χρήση και του αντηλιακού δε δείκτη προστασίας 30+. Εφαρμόστε τακτικά αντηλιακά, ειδικά εάν το μωρό σας βρίσκεται μέσα και έξω από τη θάλασσα ή την παιδική πισίνα.
  • Ελέγχετε πάντα το αντηλιακό σε μια μικρή περιοχή του δέρματος του μωρού σας για να ελέγξετε για τυχόν δερματικές αντιδράσεις.
  • Καλύψτε το σώμα, τα χέρια και τα πόδια του μωρού σας με ρούχα και βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει ένα κάλυμμα με φαρδύ χείλος ή ένα μακρύ πτερύγιο στο πίσω μέρος για να προστατεύσετε το κεφάλι και το λαιμό του από τον ήλιο.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να διατηρήσετε το μωρό σας δροσερό και ασφαλές κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού.

  •  Το παιχνίδι στο μπάνιο του σπιτιού είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρείτε τα μωρά δροσερά

Δείτε τι άλλο πρέπει να κάνετε στην gallery που ακολουθεί: 


Πηγή