Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πώς να φροντίσετε τη στοματική υγεία του παιδιού σας (vid)

Η καλή οδοντική υγιεινή ξεκινάει από τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού σας. Ένα υγιές στόμα βοηθά το παιδί σας να τρώει και να μιλάει σωστά. Η συστηματική στοματική φροντίδα από μικρή ηλικία συμβάλλει ώστε το παιδί να αποκτήσει καλές συνήθεις και σαν ενήλικας. Αντίθετα, η κακή στοματική υγιεινή μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη, ασθένειες ή άλλα προβλήματα των δοντιών.

Καθαρίστε καθημερινά τα δόντια του παιδιού σας ακόμη και αν δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως. Ακόμη και πριν τα μωρά βγάλουν το πρώτο τους δόντι, είναι καλή ιδέα να καθαρίσετε προσεκτικά τα ούλα τους με ένα μαλακό υγρό πανί μετά από κάθε γεύμα. Μόλις βγουν τα δόντια τους βουρτσίστε τα απαλά με μια μαλακή οδοντόβουρτσα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Μεγαλώνοντας μάθετε τα παιδιά να βουρτσίζουν μόνα τα δόντια τους με τις σωστές κινήσεις και τη σωστή οδοντόβουρτσα.

Επίσης, μην αμελείτε τις συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρο. Η παρακολούθηση από τον ειδικό όχι μόνο θα προλάβει ανεπιθύμητες καταστάσεις (τερηδόνα, ουλίτιδα, σφραγίσματα κ.λπ.) αλλά θα βοηθήσει στο να εξοικειωθεί το παιδί μαζί του από μικρή ηλικία και να μην τρομάζει στην ιδέα της επίσκεψης.

Δείτε στο video μερικούς τι άλλο πρέπει να κάνετε ώστε τα παιδιά σας να έχουν ένα υγιές στόμα.


Πηγή