Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Ιδέες για να περάσετε αξέχαστα με τα παιδιά

Η συνεχιζόμενη πανδημία δεν αφήνει περιθώρια για πανηγυρικούς εορτασμούς τις φετινές γιορτές. Έτσι, θα υποδεχτούμε το νέο έτος, στο σπίτι με την οικογένειά μας, ευελπιστώντας ότι το 2021 θα είναι μια καλύτερη χρονιά.

Το γεγονός ότι δεν κάνουμε ρεβεγιόν με κόσμο δεν σημαίνει ότι δε θα περάσουμε καλά. Γι΄αυτό οργανωθείτε και δείτε πώς με απλά πράγματα η παραμονή της Πρωτοχρονιάς μπορεί να μείνει αξέχαστη στα παιδιά σας.

Κρατήστε ξύπνια τα παιδιά

Βάλτε τα μικρότερα παιδιά για ύπνο το μεσημέρι έτσι ώστε να μην νυστάζουν τη νύχτα. Όταν είναι ξεκούραστα, δεν γκρινιάζουν και μπορούν να συμμετέχουν σε ότι κι αν κάνετε.

Μετρήστε αντίστροφα

Βγείτε στο μπαλκόνι και αρχίστε να μετράτε αντίστροφα για τη νέα χρονιά. Αναβοσβήστε τα φώτα και χαζέψτε τα πυροτεχνήματα που θα δείτε στον ουρανό. Μην ξεχάσετε να ζητήσετε από τα παιδιά να κάνουν μια ευχή για τη νέα χρονιά.

Φτιάξτε ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων

Προγραμματίστε αρκετές δραστηριότητες μέχρι την έλευση του νέου έτους, όπως επιτραπέζια ή προβολή ταινίας. Σημειώστε τις δραστηριότητες πάνω σε χαρτάκια, τοποθετήστε τις σε ένα μπολ και επιλέξτε μια που πρέπει να κάνετε κάθε ώρα.

Στολίστε γιορτινά το τραπέζι

Στρώστε ένα γιορτινό τραπεζομάντηλο, βγάλτε τις πιτζάμες και καθίστε να φάτε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τα παιδιά σας…

Βάλτε χριστουγεννιάτικη μουσική

Χορέψτε με τα παιδιά σας σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Είναι σίγουρο ότι θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους.

Ευχές

Το 2020 έχει δοκιμάσει τις αντοχές μας όπως κανένα άλλο έτος. Αντί να θέσετε νέους στόχους με την οικογένειά σας, μιλήστε για τις επιθυμίες για το 2021.

Πηγή: eu.jsonline.com


Πηγή