Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Ροδάκινα στη διατροφή της εγκύου: Ποια η διατροφική τους αξία και τα οφέλη;

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι καθοριστική για την υγεία της μέλλουσας μαμάς και του μωρού. Μέσα από τις τροφές που καταναλώνει καθημερινά η έγκυος, προσλαμβάνει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εμβρύου και την ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης.

Εάν είστε έγκυος, τα φρούτα είναι από τις τροφές που πρέπει να εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή και το καλοκαίρι ευτυχώς υπάρχει πληθώρα αυτών και είναι η ιδανική επιλογή για snack μεταξύ των κυρίως γευμάτων της ημέρας σας.

Ανάμεσα στα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού είναι και τα ροδάκινα. Το δροσερό και γευστικό αυτό φρούτο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες και είναι πολύ ωφέλιμο την ιδιαίτερη αυτή περίοδο της ζωής σας.

Η διατροφική αξία του ροδάκινου

100 g ροδάκινου περιέχουν:

  • Θερμίδες: 39kcal
  • Κάλιο: 190mg
  • Υδατάνθρακες: 10g
  • Φυτικές ίνες: 1,5g
  • Πρωτεΐνη: 0,9g
  • Βιταμίνη C: 6,6mg
  • Σίδηρος: 0,3mg
  • Μαγνήσιο: 9mg

Οφέλη

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Το ροδάκινο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία είναι σημαντική για τη θωράκιση το οργανισμού και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη C είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εμβρύου και το σχηματισμό των οστών, των δοντιών, των αιμοφόρων αγγείων και των μυών του.

Μειώνει το πρήξιμο και τις κράμπες
Το ροδάκινο είναι πλούσιο σε κάλιο το οποίο είναι αναγκαίο την περίοδο της εγκυμοσύνης. Το κάλιο συμβάλλει στη διατήρηση της βέλτιστης ισορροπίας υγρών στο σώμα τόσο της μέλλουσας μαμάς και επιπλέον συμβάλλει στην αντιμετώπιση συνήθων συμπτωμάτων της εγκυμοσύνης, όπως είναι οι κράμπες, το πρήξιμο και η κυκλοθυμία.

Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας
Ένα ακόμα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης είναι η δυσκοιλιότητα. Το ροδάκινο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και η ένταξή του στην καθημερινή διατροφή σας, θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα.

Μειώνει τις πιθανότητες πρόωρου τοκετού
Το ροδάκινο είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, ένα πολύ ωφέλιμο μέταλλο για την ιδιαίτερη αυτή περίοδο, καθώς μεταξύ άλλων, μειώνει τις πιθανότητες πρόωρου τοκετού.

Πλούσιο σε φολικό οξύ
Η επαρκής πρόσληψη σε φολικό οξύ είναι αναγκαία την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Πηγή: parenting.firstcry.com


Πηγή