Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ρόδι: Γνωρίστε τα πέντε απίθανα οφέλη του στην υγεία των παιδιών

Το ρόδι είναι μία πραγματική υπερτροφή με πολλά οφέλη για την υγεία μικρών και μεγάλων. Το καταναλώνουμε κυρίως τους χειμερινούς μήνες και ειδικά αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο, είναι η τροφή που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό των παιδιών αλλά και το δικό σας.

Ας δούμε αναλυτικά τα οφέλη του:

Συμβάλλει στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων

Σύμφωνα με ιατρικές έρευνες, ο χυμός από ρόδι θεραπεύει βακτηριακές λοιμώξεις και μειώνει τις φλεγμονές.

Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο και στην παιδική ηλικία. Το ρόδι έχει αντιβακτηριαδιακές ιδιότητες και κάνει καλό στη λειτουργία του εντέρου.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Ένα ακόμα όφελος του συγκεκριμένο φρούτου είναι η πλούσια περιεκτικότητά του σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τον οργανισμό και ενισχύουν το ανοσοποιητικό.

Κάνει καλό στα δόντια

Το ρόδι προστατεύει τα δόντια από πολλές στοματικές παθήσεις όπως η ουλίτιδα.

Είναι πλούσιο σίδηρο

Ο σίδηρος είναι από τα πιο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και η επαρκής πρόσληψή του είναι απαραίτητη στην παιδική ηλικία. Το ρόδι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και η κατανάλωσή του μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης ουλίτιδας.

Υγιεινές συνταγές με ρόδι

Το ρόδι μπορείτε να το φάτε είτε σκέτο, είτε εντάσσοντάς το σε υγιεινές συνταγές για σνακ και γλυκίσματα. Η δική μας πρόταση για σήμερα είναι δύο εύκολες συνταγές, μία για κέικ ροδιού και άλλη μία για σπιτικό χαλβά από ρόδι.

Κέικ ροδιού

 

Χαλβάς από ρόδι

 
Πηγή: momjunction.com
 

 


Πηγή