Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ρόδι: Τα πέντε οφέλη στη διατροφή της εγκύου

Τα φρούτα είναι απαραίτητα στη διατροφή της εγκύου καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, θρεπτικά συστατικά και συμβάλλουν σε μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Από τα πιο θρεπτικά φρούτα είναι το ρόδι, το οποίο είναι μία πραγματική υπερτροφή με πολλά οφέλη για την υγεία μικρών και μεγάλων. Το καταναλώνουμε κυρίως τους χειμερινούς μήνες και ειδικά αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο, είναι η τροφή που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό όλων.

Ποια είναι όμως συγκεκριμένα τα οφέλη του ροδιού για τη μέλλουσα μητέρα και το έμβρυο;

Είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ
Το φυλλικό οξύ είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη, που ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη βιταμίνη Β9 και είναι αναγκαία για την ανάπτυξη του εμβρύου.

Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα
Η δυσκοιλιότητα είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα στην εγκυμοσύνη. Το ρόδι έχει αντιβακτηριαδιακές ιδιότητες και κάνει καλό στη λειτουργία του εντέρου.

Είναι πλούσιο σε σίδηρο
Στη εγκυμοσύνη, οι απαιτήσεις του οργανισμού αυξάνονται. Η μέλλουσα μαμά είναι σημαντικό να προσλαμβάνει επαρκή ποσότητα σιδήρου, αλλιώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της αναιμίας.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Ένα ακόμα όφελος του ροδιού είναι η πλούσια περιεκτικότητά του σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τον οργανισμό και ενισχύουν το ανοσοποιητικό.

Κάνει καλό σε δέρμα και τα μαλλιά
Τα αντιοξειδωτικά και το φυλλικό οξύ που περιέχει το ρόδι, τονώνουν το δέρμα και ενισχύουν την υγεία του τριχωτού της κεφαλής.

Πηγή: prenagen.com


Πηγή