Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ρόκα: Πέντε λόγοι για να την εντάξετε στη διατροφή των παιδιών

Η ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών και ισορροπημένη διατροφή χωρίς φρούτα και λαχανικά δε γίνεται.

Η ρόκα είναι ένα νόστιμο λαχανικό που ευδοκιμεί το χειμώνα στην περιοχή της Μεσογείου. Ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών λαχανικών, όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο και συνήθως τη χρησιμοποιούμε σε σαλάτες ή για να δώσουμε άρωμα και γεύση σε άλλα πιάτα.

Αυτό που ίσως δε  γνωρίζατε είναι ότι η ρόκα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και πολύ ωφέλιμη για την υγεία μικρών και μεγάλων. Ποια είναι τα οφέλη της ρόκας;

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Η ρόκα είναι πλούσια σε βιταμίνη C η οποία συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και παράλληλα βοηθάει τον οργανισμό να απορροφήσει το σίδηρο που προσλαμβάνει από άλλες τροφές.

Κάνει καλό στην καρδιά και στο νευρικό σύστημα

Η ρόκα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο το οποίο κάνει καλό στην καρδιά και συμβάλλει στην υγεία του νευρικού συστήματος.

Βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου

Το συγκεκριμένο λαχανικό περιέχει φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Είναι  πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά

Η ρόκα, όπως και όλα τα λαχανικά, έχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που συμβάλλουν στην υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών. Τέτοια είναι οι βιταμίνες Α, Κ και B, ασβέστιο κ.α.

Έχει αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση

Η ρόκα περιέχει ερουκικό οξύ στο οποίο οφείλεται η αντιβακτηριδιακή και η αντιφλεγμονώδη δράση της.

Πώς μπορείτε να εντάξετε τη ρόκα στη διατροφή των παιδιων;

Η ρόκα έχει έντονη γεύση, ελαφρώς πικρή, μπορείτε όμως να την χρησιμοποιήσετε σε πληθώρα συνταγών.

H δική μας πρόταση για σήμερα είναι μία σπιτική πέστο από ρόκα. Δείτε παρακάτω πώς θα τη φτιάξετε βήμα-βήμα και τα υλικά που θα χρειαστείτε.

 
Πηγή: healthline.com

Πηγή