Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Σημάδια που μαρτυρούν ότι το μωρό είναι έτοιμο να περπατήσει (εικόνες)

Πότε θα περπατήσει το μωρό;

Τα πρώτα βήματα του μωρού είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την ανάπτυξή του. Τα περισσότερα μωρά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ηλικία των 9 με 12 μηνών και περατούν καλά μέχρι και τον 15ο μήνα. Ωστόσο, το πότε ακριβώς θα περπατήσει το παιδί διαφέρει ανά περίπτωση. Κάποια παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα ήδη πριν την ηλικία των δώδεκα μηνών και άλλα μετά τον ενάμιση χρόνο και αυτό γιατί το κάθε παιδί έχει τον δικό του ρυθμό ανάπτυξης.

Σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί είναι έτοιμο να περπατήσει

Εάν αναρωτιέστε εάν το μωρό σας είναι έτοιμο να κάνει τα πρώτα του βήματα,υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις που θα σας βοηθήσουν να το καταλάβετε. Ιδού ποιες είναι αυτές.

Σηκώνεται μόνο του

Πριν περπατήσουν, τα περισσότερα μωρά θέλουν και μπορούν να στέκονται όρθια μόνα τους. Δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους και εξασκούν συνεχώς του μύες τους οι οποίοι δυναμώνουν μέρα και τη μέρα. Από αυτό το στάδιο χρειάζονται περίπου τρεις μήνες μέχρι να περπατήσει μόνο του, χωρίς τη δική σας βοήθεια.

Ανακαλύπτει τα πάντα γύρω του

Όσο μεγαλώνει, το μωρό θα θέλει να ανακαλύπτει ολοένα και περισσότερα πράγματα γύρω του. Αποκτά αυτοπεποίθηση και τολμάει να κάνει κινήσεις που πιο παλιά θα το φόβιζαν. Θέλει να πιάσει πιάσει πράγματα και κάνει κνήσεις για να τα φτάσει .

Είναι πιο ανήσυχο

Το μωρό είναι ανήσυχο κάθε φορά που περνάει από το ένα αναπτυξιακό στάδιο στο άλλο. Θα κλαίει περισσότερο, θα γκρινιάζει, μην ξεχνάτε όμως ότι είναι φυσιολογικό.

Κουράζεται πιο εύκολα

Για να καταφέρει το μωρό να κάνει τα πρώτα του βήματα απαιτείται επιμονή και συνεχής προσπάθεια. Το παιδί κουράζεται πιο εύκολα και να είναι συνά νυσταγμένο.

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας να περπατήσει όταν είναι έτοιμο;

Δείτε στην gallery που ακολουθεί.

 

 


Πηγή