Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Σμέουρα: Τα άγνωστα οφέλη τους στη διατροφή των παιδιών

Το σμέουρο, γνωστό και ως raspberry, είναι ένα φρούτο που μπορούμε να βρούμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τρώγεται είτε κατεψυγμένο, είτε φρέσκο. Είναι νόστιμο, ξεχωριζει όμως για την υψηλή διατροφική του αξία.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα οφέλη από την κατανάλωση του θρεπτικού αυτού φρούτου. Σίγουρα θα σας πείσει να εντάξετε τα σμέρουρα στη διατροφή τη δική σας, αλλά και των παιδιών.

 Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Τα σμέρουρα είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών C και Κ, μαγγανίου μαγνησίου, σιδήρου και καλίου. Εάν φλιτζάνι από το εξωτικό αυτό φρούτο παρέχει πάνω από το 50% του ελάχιστης ποσότητας βιταμίνης C που ενδείκνυνται να προσλαμβάνουμε καθημερινά.

Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Τα σμέουρα είναι μία πολύ καλή επιλογή για σνακ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η χαμηλή περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη, τα καθιστούν ιδανικά για τη διατροφή των παιδιών.

Καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μεγάλοι και παιδιά. Τα σμέουρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, η οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

Ενισχύουν τον εγκέφαλο και τη μνήμη

Μετά από έρευνες έχει αποδειχθεί ότι τα σμέουρα ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και συμβάλλουν στη βελτίωση της μνήμη και της καλής διάθεσης.

Πηγή: health.com


Πηγή