Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Σοκολάτα στην εγκυμοσύνη – Τα επτά οφέλη που δε γνωρίζατε

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι εκτός από θερμίδες, η σοκολάτα έχει και οφέλη για τη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο. Η μαύρη σοκολάτα θεωρείται βέβαια καλύτερη και παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα οφέλη που έχει:

1. Λειτουργεί βοηθητικά στην πρόληψη κατά της προεκλαμψίας

Η προεκλαμψία είναι μία από τις πιο συνήθεις αιτίες του πρόωρου τοκετού. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Yale, η μαύρη σοκολάτα μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης προεκλαμψίας έως και 70% λόγω της περιεκτικότητάς της σε κακάο.

2. Ρυθμίζει και σταθεροποιεί την αρτηριακή πίεση

Μία από τις θαυματουργές ιδιότητες του κακάο είναι η σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης που ειδικά στην κατάσταση εγκυμοσύνης είναι πολύ ωφέλιμο και βοηθητικό.

3. Περιέχει αντιοξειδωτικά

Η σοκολάτα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, τα οποία είναι γνωστό ότι είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Η αντιοξειδωτική τους ιδιότητα βοηθά τη μέλλουσα μαμά να ενισχύσει το ανοσοποιητικό της σύστημα και να καταπολεμήσει κάποιους καρκίνους.

4. Δρα προληπτικά κατά καρδιακών παθήσεων

Και όμως, η σοκολάτα κάνει καλό και στην καρδιά. Όσο πιο σκούρα είναι η σοκολάτα, τόσο το καλύτερο.

5. Καταπολεμά το άγχος

Σύμφωνα με έρευνες, η μαύρη σοκολάτα αυξάνει τα επίπεδα ενδορφίνης και σεροτονίνης στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να καταπολεμά το άγχος και να συμβάλλει στην καλύτερη διάθεση.

6. Κάνει πιο χαρούμενα μωρά

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το New Scientist Magazine, οι έγκυες που έτρωγαν σοκολάτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, απέκτησαν πιο χαρούμενα και ευδιάθετα μωρά.

7. Είναι καλή πηγή σιδήρου και μαγνησίου

Περίπου 100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας παρέχουν το 67% της ημερήσιας προτεινόμενης πρόσληψης σιδήρου και το 58% του μαγνησίου.

Πηγή: momjunction.com


Πηγή