Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Σπιτικές μάσκες προσώπου για τις μαμάδες που δεν έχουν πολύ χρόνο (vid)

Η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά, το lockdown συνεχίζεται και οι γιορτές πλησιάζουν.

Είναι ίσως μια καλή ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε το χρόνο που είστε σπίτι ( όχι ότι σας περισσεύει), και να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Φτιάξτε για παράδειγμα μια σπιτική μάσκα προσώπου που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα την ενυδατώσει.

Το σημαντικότερο είναι ότι θα χρησιμοποιήσετε φυσικά υλικά που στοχεύουν στην καταπολέμηση της ξηρότητας και τυχόν ερεθισμών. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε φυσικά υλικά στο δέρμα σας όποτε είναι δυνατόν, καθώς σας εκθέτει σε λιγότερες χημικές ουσίες και τοξίνες με την πάροδο του χρόνου και επίσης είναι και πολύ οικονομική λύση.

Επιλέξτε μια από τις παρακάτω μάσκες και κάντε τη σήμερα κιόλας.

Μάσκα με μέλι, χυμό λεμονιού και βρώμη

Η βρώμη είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά που μπορούν να καταπολεμήσουν την ερυθρότητα και τους ερεθισμούς. Ο συνδυασμός βρώμης, λεμονιού και μελιού δημιουργεί ένα φυσικό απολεπιστικό που μπορεί να εφαρμοστεί δύο φορές την εβδομάδα.

Πώς θα τη φτιάξετε

Συνδυάστε 3 κουταλιές της σούπας μέλι με 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας βρώμη. Ανακατέψτε μαζί τα υλικά, απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο, και αφήστε τη για ένα έως δύο λεπτά πριν την ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Μάσκα με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και θαλασσινό αλάτι

Ίσως σκέφτεστε ότι αυτό το μείγμα μοιάζει με κάτι που χρησιμοποιείτε ως μαρινάδα ή βάζετε σε σαλάτα και ψητά λαχανικά. Αυτός όμως ο συνδυασμός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος απολέπισης. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε τη συγκεκριμένη μάσκα δύο φορές την εβδομάδα

Πώς θα τη φτιάξετε

Συνδυάστε 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας θαλασσινού αλατιού. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο με καθαρά χέρια και αφήστε τη για ένα έως δύο λεπτά πριν την ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Δείτε κι άλλες DIY μάσκες προσώπου στο βίντεο που ακολουθεί: 

 


Πηγή