Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Σπιτική μάσκα ενυδάτωσης προσώπου με φρούτα – Ιδανική για το φθινόπωρο

Μετά το καλοκαίρι η επιδερμίδα σας έχει περισσότερη ανάγκη από ενυδάτωση. Και τι καλύτερη περιποίηση από τις σπιτικές μάσκες με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας.

Σήμερα σας προτείνουμε μια μάσκα προσώπου με φρούτα και μέλι που θα κάνει την επιδερμίδα να δείχνει πιο φρέσκια , απαλή και λαμπερή.Τα φρούτα που θα χρειαστείτε είναι μήλο και αχλάδι.

Μήλο

Το μήλο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, φυλλικό και μηλικό οξύ. Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.
Εκτός από τις ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία μας, έχει και εξαιρετικές επιδράσεις στην επιδερμίδα, καθώς περιέχει βιταμίνες και συστατικά που χαρίζουν λάμψη και ενυδάτωση.

Αχλάδι

Το αχλάδι δεν είναι μόνο ένα νόστιμο και θρεπτικό φρούτο αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνες. Περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως χαλκό, φώσφορο και κάλιο αλλά και ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο ( σε μικρότερες ποσότητες), που ενισχύουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Πώς θα φτιάξετε τη μάσκα με φρούτα

Υλικά

  • Ένα μήλο
  • Ένα αχλάδι
  • 2 κ.τ.γ. μέλι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε καλά τα φρούτα, απομακρύνετε τα σπόρια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα χτυπάτε στο multi, προσθέτετε το μέλι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι  το μείγμα να γίνει λείο (να μην έχει κομμάτια). Απλώνετε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο,την αφήνετε για 10-15 λεπτά και την αφαιρείτε με νερό.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε αναλυτικά τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε.


Πηγή