Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Σπιτική μάσκα προσώπου με αβοκάντο για κουρασμένες μαμάδες

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά οξέα, βιταμίνες και μέταλλα που θα θρέψουν και θα ενυδατώσουν ακόμη και την πιο ξερή επιδερμίδα. 

Είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών C και Ε. Η βιταμίνη C βοηθά την παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης, χαρίζοντας ελαστική και σφριγηλή επιδερμίδα, ενώ η βιταμίνη Ε μειώνει τις βλάβες που προκαλεί η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και καταπολεμά τη γήρανση.

Για ακόμη πιο έντονο ενυδατικό αποτέλεσμα, αναμίξτε το αβοκάντο με ελαιόλαδο, γιαούρτι και μέλι, κι όλα μαζί θα σας χαρίσουν απίστευτα ενυδατικά αποτελέσματα.

Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε μια σπιτική μάσκα προσώπου με αβοκάντο . Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • Αβοκάντο : μισό
  • Μέλι : ένα κουταλάκι του γλυκού
  •  Ελαιόλαδο : ένα κουταλάκι του γλυκού
  •  Γιαούρτι: μία κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση

Λιώστε το μισό αβοκάντο με ένα πιρούνι μέχρι να μην υπάρχουν κομμάτια. Στη συνέχεια ανακατέψτε την πάστα αβοκάντο με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι (τα καλύτερα αποτελέσματα φαίνονται με το ωμό μέλι), ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι. Ανακατέψτε καλά και απλώστε το μίγμα στο πρόσωπό σας. Αφήστε τη μάσκα για 15 έως 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό. Θα παρατηρήσετε αμέσως μια τεράστια διαφορά και το δέρμα σας θα είναι απίστευτα απαλό.


Πηγή