Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Σπιτικό τεστ εγκυμοσύνης: Πόσο αξιόπιστο είναι;

Όταν θέλετε να βεβαιωθείτε εάν είστε έγκυος ή όχι, μπορεί να φαντάζει δελεαστικό να δοκιμάσετε σπιτικά τεστ εγκυμοσύνης που έχετε βρει στο διαδίκτυο ή έχετε ακούσει από φίλους.

Τα περισσότερα από αυτά τα τεστ γίνονται γρήγορα και με υλικά που έχετε σπίτι σας.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι σπιτικών τεστ εγκυμοσύνης. Όπως:

Με σαμπουάν

Συλλέξτε ούρα σε πλαστικό δοχείο. Σε άλλο δοχείο, ανακατέψτε λίγο σαμπουάν με νερό για να κάνετε ένα μείγμα. Προσθέστε τα ούρα σας στο μείγμα και παρακολουθήστε το. Εάν αφρίζει, τότε είστε έγκυος.

Με ζάχαρη

Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη σε ένα πλαστικό μπολ και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας των ούρων σας. Εάν διαλύεται γρήγορα, το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, αλλά εάν σχηματίζει συστάδες, το αποτέλεσμα είναι θετικό.

Με οδοντόκρεμα

Βάλτε 2 κουταλιές λευκή οδοντόκρεμα σε ένα δοχείο και προσθέστε τα ούρα σας. Εάν το χρώμα της οδοντόκρεμας γίνει μπλε, είναι θετικό αποτέλεσμα.

Με λευκαντικό

Συλλέξτε 1/2 φλιτζάνι των ούρων σας σε ένα μικρό δοχείο και προσθέστε 1/2 φλιτζάνι λευκαντικό. Περιμένετε 3 έως 5 λεπτά. Εάν αφρίζει τότε το αποτέλεσμα είναι θετικό.

Με ξύδι

Προσθέστε 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι σε 1/2 φλιτζάνι ούρα. Περιμένετε 3 έως 5 λεπτά. Μια αλλαγή στο χρώμα δείχνει θετικό αποτέλεσμα.

Με μαγειρική σόδα

Συλλέξτε τα ούρα σε ένα πλαστικό δοχείο και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Εάν το μείγμα βράζει, θα μπορούσε να είναι θετικό το αποτέλεσμα.

Τι ισχύει σύμφωνα με έρευνες

Τα σπιτικά τεστ εγκυμοσύνης που περιγράφονται παραπάνω δεν έχουν επιστημονική βάση. Καμία έρευνα δεν δείχνει ότι είναι ακριβείς μέθοδοι για την ανίχνευση της εγκυμοσύνης. Βασίζονται μόνο σε εμπειρικά στοιχεία.

Όταν πρόκειται για ένα θέμα τόσο σοβαρό,  θα πρέπει να κάνετε ένα από τα τεστ εγκυμοσύνης που υπάρχουν στο εμπόριο. Επίσης, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ο οποίος θα σας υποδείξει τις εξετάσεις που πιθανόν θα υποβληθείτε.

Τα τεστ εγκυμοσύνης είναι πιο ακριβή όταν χρησιμοποιούνται τα πρώτα ούρα της ημέρας και φυσικά όταν δεν έχουν λήξει. Επομένως είναι σημαντικό να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης τους. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε πολλαπλά τεστ εγκυμοσύνης για πιο ακριβές αποτέλεσμα. Εάν τα αποτελέσματα είναι αντικρουόμενα, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

Πηγή: www.healthline.com


Πηγή