Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Σταφύλι στη διατροφή της εγκύου: Ποια τα οφέλη;

Το σταφύλι είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Ο Αύγουστος είναι ο μήνας του και μπορούμε να το απολαύσουμε είτε σκέτο, είτε σε λαχταριστές φρουτοσαλάτες, smoothies και άλλα υγιεινά σνακ.

Το σταφύλι δεν έχει μόνο απίθανη γεύση, αλλά και πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Ακόμα πιο ωφέλιμο δε είναι την περίοδο της εγκυμοσύνης όπου ο οργανισμός χρειάζεται ακόμα περισσότερη ενίσχυση και τόνωση.

Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη του σταφυλιού για τη μέλλουσα μαμά και τον έμβρυο;

Ανακουφίζει από τις κράμπες

Τα σταφύλια είναι πλούσια σε μαγνήσιο το οποίο είναι σημαντικό για τη μείωση των κραμπών που είναι αρκετά συνήθης την ιδιαίτερη αυτή περίοδο.

Προστατεύει από την αναιμία

Το αγαπημένο αυτό καλοκαιρινό φρούτο είναι επίσης πολύ καλή πηγή σιδήρου το οποίο είναι απαραίτητο την περίοδο της εγκυμοσύνης. Η κατανάλωση σταφυλιών μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης αναιμίας και συμβάλλει στην εξισορρόπηση των επιπέδων της αιμοσφαιρίνης.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα σταφύλια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, Β και C και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, συνεπώς ενισχύουν το ανοσοποιητικό και τονώνουν τον οργανισμό.

Καταπολεμά το άσθμα και την αρθρίτιδα

Τα σταφύλια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και συνδυασμό με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους, καταπολεμούν το άσθμα και την αρθρίτιδα.

Αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα

Όπως όλα τα φρούτα, έτσι και το σταφύλι είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών οι οποίες συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις

Ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων αυξάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα σταφύλια περιέχουν ένα συστατικό που ονομάζεται πολυφαινόλη, το οποίο βοηθά στην προστασία και την αντιμετώπιση καρδιακών παθήσεων.

Πηγή: parenting.firstcry.com


Πηγή