Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Στην τάξη με ασφάλεια: Μάσκες, αντισηπτικά και φύγαμε για μάθημα!

Οι μάσκες, τα αντισηπτικά και μία σειρά από κανόνες ασφαλείας, αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Πώς όμως, μπορεί ένα παιδί να αντιληφθεί τη σημασία όλων των παραπάνω και δη, να μεριμνεί για αυτά, όταν δεν είμαστε εμείς κοντά του;

Όσο και αν μας αγχώνει η νέα καθημερινότητα, η αλήθεια είναι πως τα μικρά μας ανυπομονούν να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες, να δουν ξανά τους φίλους τους ή να κάνουν νέους και φυσικά, να μάθουν και να διασκεδάσουν. Έχουμε κάθε λόγο, λοιπόν, να τα βοηθήσουμε να απολαύσουν μία όμορφη σχολική χρονιά, με όση περισσότερη ασφάλεια γίνεται. Και μπορεί να μην μπορούμε να ελέγχουμε κάθε στιγμή τα πάντα όμως, στο χέρι μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να αποκτήσουν μία καλύτερη σχέση με την υγιεινή και ειδικά να μάθουν να λαμβάνουν υπόψη τους τόσο τη δική τους προστασία, όσο και των συμμαθητών τους.

Ιδού, λοιπόν, μερικές συμβουλές για επιστροφή στην τάξη με περισσότερη ασφάλεια για τα παιδιά μας και λιγότερο άγχος για εμάς!

Κάνοντας τη μάσκα την καλύτερή μας φίλη

Πολλά παιδάκια δυσκολεύονται να κατανοήσουν γιατί πρέπει να φορούν μάσκα προστασίας καθόλη τη διάρκεια των μαθημάτων τους, ενώ ακόμη περισσότερα ζορίζονται να συμμορφωθούν με την εν λόγω οδηγία. Εμείς οι γονείς, λοιπόν, καλούμαστε να εξηγήσουμε στα μικρά μας γιατί η μάσκα είναι τώρα μια καλή τους φίλη. Θα μιλήσουμε, λοιπόν, στα παιδιά -χωρίς όμως να τα φοβίσουμε- για τους λόγους που πρέπει να φορούν τις μάσκες τους στο σχολείο, θα τους εξηγήσουμε το πώς τα προστατεύουν φέρνοντας στο τραπέζι της συζήτησης και μερικά απλά παραδείγματα, ενώ θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτή την αναγκαία αλλαγή στη ζωή τους λίγο πιο άνετη και διασκεδαστική. Αυτό σημαίνει πως είναι σημαντικό να βρούμε μάσκες προστασίας που εφαρμόζουν τέλεια στα προσωπάκια τους και δεν πιέζουν τα αυτιά τους και φυσικά, να δοκιμάσουμε να προμηθευτούμε με μάσκες που κινούν το ενδιαφέρον τους. Στην αγορά μπορούμε σίγουρα να βρούμε παιδικές μάσκες με ζωντανά χρώματα, καθώς και μάσκες με τους αγαπημένους τους χαρακτήρες. Έτσι, θα χαίρονται λίγο περισσότερο όταν τις φορούν ή θα θέλουν να τις επιδεικνύουν στους φίλους τους.

Σε κάθε περίπτωση, δεν ξεχνάμε να βάλουμε μια δεύτερη (ή και τρίτη) μάσκα προστασίας στη σχολική τσάντα, διότι ατυχήματα συμβαίνουν συχνά και είναι καλό να φροντίζουμε να τα περιορίζουμε.

Αντισηπτικά για τα χεράκια

Το αντισηπτικό υγρό είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο αξεσουάρ στην προσπάθειά μας για καλύτερη υγιεινή. Εξηγούμε στο παιδάκι μας όσο καλύτερα και αναλυτικότερα μπορούμε την αξία του αντισηπτικού, αλλά και το πώς χρησιμοποιείται. Τονίζουμε επίσης τη σημασία του πλυσίματος των χεριών, καθώς αυτό είναι το «Α και το Ω» της προστασίας μας απέναντι στον κορωνοϊό. Τα καθαρά χέρια είναι ένα «μάθημα» που θα πάρει το παιδάκι μας στο σχολείο, οφείλουμε όμως να του δώσουμε και από το σπίτι. Όπως και με τις μάσκες, υπάρχουν πλέον στο εμπόριο αντισηπτικά κάθε είδους και μεγέθους, ώστε να επιλέξει το ίδιο το παιδί αυτό που του αρέσει – κάτι που, σίγουρα, θα το παρακινήσει να το χρησιμοποιεί περισσότερο.

Μάσκες και αντισηπτικά προστίθενται στη λίστα με τα σχολικά είδη που χρειάζονται τα παιδάκια μας για να είναι ασφαλή στο σχολείο τους και να απολαμβάνουν με την καλύτερη προστασία τη σχολική ζωή.


Πηγή