Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Συμβουλές για τις μέλλουσες μαμάδες και τους μέλλοντες μπαμπάδες

ΗSara Celina, μαμά τριών παιδιών με βάση τη Στοκχόλμη, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μοιράζεται στιγμές από την καθημερινότητα με τα παιδιά της και τον σύζυγό της. Σε μία από αυτές, φαίνεται η ίδια να κρατά το νεογέννητο μωρό της στην αγκαλιά της ενώ στο πλευρό της φαίνεται και ο άνδρας της.

Η ίδια θέλησε να δώσει μερικές συμβουλές στις μέλλουσες μαμάδες και ο άνδρας της να δώσει συμβουλές στους μέλλοντες μπαμπάδες. Μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε και σχολιάστηκε από πολλούς γονείς και μέλλοντες γονείς και δεν γινόταν να μην την μοιραστούμε μαζί σας.

Όσοι λοιπόν πρόκειται να γίνετε γονείς θα πρέπει αν διαβάσετε αυτό που έχουν να σας πουν.

“Από εμένα στη μαμά:

1. Θα χρειαστείτε μερικά μεγάλα και άνετα εσώρουχα για μετά τον τοκετό.

2. Θυμηθείτε ότι χρειάζεστε μια αγκαλιά, όσο χρειάζεται την αγκαλιά και το μωρό σας από εσάς. Κι εσείς έχετε σημασία. Δεν θα πρέπει να σταματήσετε να είστε “εσείς” επειδή γίνατε “μαμά”.

3. Μην ακούτε ο,τιδήποτε σας λένε οι άνθρωποι. Κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά χρειάζεται το κάθε μωρό.

4. Ζητήστε βοήθεια αν την χρειάζεστε. Δεν θα σας κρίνει κανείς.

5. Όλα τα μωρά είναι διαφορετικά, γι’ αυτό μην συγκρίνετε το μωρό σας με τα μωρά άλλων.

6. Δεν χρειάζεται να δεχτείτε κανέναν στο σπίτι αν δεν νιώθετε εσείς έτοιμη. Μπορούν να περιμένουν.

Από εκείνον στον σύντροφο:

1. Σας κάνει δώρο έναν άνθρωπο γι’ αυτό και εσείς πρέπει να της δώσετε ένα καλό μασάζ στην πλάτη, τα πόδια και να τρέξετε για μια σοκολάτα αν τη χρειάζεται.

2. Φέρτε της να πιει νερό αν τη δείτε να θηλάζει, γιατί η ίδια δεν θα θυμηθεί να πιεί νερό και θα διαμαρτύρεται ότι στέγνωσε το στόμα της.

3. Αν εκείνη μπορεί να μείνει ξύπνια όλη νύχτα, εσείς μπορείτε σίγουρα να ξυπνήσετε στις 6 το πρωί για να μπορέσει να κοιμηθεί και εκείνη μερικές ώρες.

4. Κάντε της μια αγκαλιά. Είναι το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε και σίγουρα θα τη χρειάζεται όσο τίποτε άλλο. Θα σας γλιτώσει από πολλούς μικροκαβγάδες.

5. Θυμηθείτε να μην κρατάτε σκορ για το ποιος τα κάνει καλύτερα… είναι συμπαίχτριά σας και αν βάλετε έναν πόντο για την ομάδα, θα κάνει και εκείνη το ίδιο. Συν ότι πάντα θα βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από εσάς από τη στιγμή που έσπρωξε με δύναμη για να βγάλει έναν μικρό άνθρωπό από μέσα της. (Θα σας το θυμίσει εκείνη αυτό αν το ξεχάσετε)”




Πηγή