Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Συμβουλές θηλασμού από τη μια μητέρα στην άλλη

Οι μαμάδες που πέρασαν το στάδιο του θηλασμού, συμβουλεύουν τις μαμάδες που θηλάζουν, ή που πρόκειται να θηλάσουν.

«Δεν είναι πάντα εύκολο και μπορεί να σας πονέσει!»

«Θα έλεγα μην περιμένετε να είναι εύκολο μόνο και μόνο επειδή είναι κάτι φυσικό. Στην αρχή δυσκολεύτηκα πραγματικά και ήταν ένα πλήρες σοκ για μένα. Το να περιβάλλουμε τον εαυτό μας με υποστήριξη είναι το κλειδί, ειδικά αν είστε αποφασισμένες να το κάνετε. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας».

«Χρειάζεται λίγος χρόνος για να συνηθίσεις την αίσθηση».

Θεραπείες για ερεθισμένες θηλές

«Η κρέμα θηλών, είναι το τέλειο φάρμακο για τα τσιμπήματα».

«Λάδι ειδικό για το στήθος από την αρχή! Όχι μόνο όταν πονέσετε».

«Κάντε κομπρέσες για να καταπραΰνετε τον πόνο».

«Ο θηλασμός είναι δύσκολος! Αγωνίστηκα τις πρώτες εβδομάδες, και είχα επώδυνες θηλές. Θα συνιστούσα ασπίδες θηλής που ήταν σωτήριες. Κατάφερα να θηλάσω μέχρι τους 18 μήνες».

«Ήταν οδυνηρό τις πρώτες μέρες και χρησιμοποίησα ασπίδες θηλής για 36 ώρες την 3η ημέρα και η διαφορά που έκανε ήταν εκπληκτική».

«Μη φοβάστε να χρησιμοποιήσετε ασπίδες θηλών εάν είναι επώδυνο τις πρώτες εβδομάδες ή αν δυσκολεύεστε να πιέσετε το μωρό. Είναι μια πραγματική διαδικασία εκμάθησης τόσο για εσάς, όσο και για το μωρό και οι ασπίδες μπορούν να μειώσουν το άγχος και να βοηθήσουν στην ανακούφισή σας, ενώ οι θηλές σας σκληραίνουν. Και μπορείτε να διακόψετε τις ασπίδες όταν είστε έτοιμες».

Photo by Luiza Braun on Unsplash

Μερικές υπέροχες συμβουλές για να παραμείνετε άνετες ενώ ταΐζετε

«Κανείς δεν σου λέει για στάσεις που είναι κατάλληλες αν έχεις μεγάλο στήθος, ταλαιπώρησα τον λαιμό μου. Κάλεσα έναν σύμβουλο, που μου έδειξε πώς να τοποθετηθώ καλύτερα για τον σωματότυπό μου».

«Μου είπαν στο μάθημα θηλασμού ότι αν πονάει, το κάνεις λάθος. Ένιωσα βασανιστικό πόνο στη θηλή και ήμουν στενοχωρημένη νομίζοντας κάτι έκανα λάθος. Αποδεικνύεται ότι οι θηλές μου απλώς δεν είχαν συνηθίσει να πιπιλίζονται για ώρες κάθε μέρα. Δεν θα βρισκόμουν σε τέτοια κατάσταση αν μου το έλεγε κάποιος».

Μην αισθάνεστε ενοχή εάν χρειάζεται να ταΐζετε το μωρό σας με μπιμπερό

«Ένιωθα τόσο ένοχη που σταμάτησα να θηλάζω. Διαβάζεις πολλές ιστορίες για το πόσο υπέροχο συναίσθημα είναι, αλλά δεν ακούς πολλά για το πόσο δύσκολο είναι».

«Αν επιλέξετε να ταΐσετε το μωρό σας με μπιμπερό, μην αισθάνεστε ένοχες. Πολλά παιδιά τρέφονται αποκλειστικά με μπιμπερό και είναι εξίσου χαρούμενα και υγιή με τα παιδιά που θηλάζουν».

«Εάν ο θηλασμός δεν λειτουργεί για εσάς ή το μωρό σας, μπορείτε να τον σταματήσετε. Αυτό δεν σας καθιστά σε καμία περίπτωση κακές μαμάδες».

Με πληροφορίες από amotherplace.com


Πηγή