Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Συνήθειες που θα βελτιώσουν τα πρωινά μιας μαμάς

Όλες συχαινόμαστε να ξυπνάμε νωρίς το πρωί και όλες λατρεύουμε τον ύπνο, αλλά ο λίγο παραπάνω ύπνος τα πρωινά όταν έχεις παιδιά δεν υπάρχει.

Ξυπνάμε όλες με ξυπνητήρι (ή χωρίς ξυπνητήρι όταν υπάρχει άγχος) νωρίς το πρωί για να ετοιμάσουμε πρωινά, για να αερίσουμε το σπίτι, για να το συμμαζέψουμε, ώστε όταν φύγουμε από αυτό και επιστρέψουμε αργότερα το μεσημέρι, να το βρούμε όσο περισσότερο μαζεμένο γίνεται.

Άγχος! Αυτό υπάρχει στις ζωές μας και από τη μέρα που εμφανίστηκε ο κορονοϊός, υπάρχει περισσότερο από αυτό στην καθημερινότητά μας.

Ωστόσο θα μπορέσετε να ηρεμήσετε, να χαλαρώσετε και να βάλετε σε μια τάξη το πρωινό καθημερινό σας πρόγραμμα ακολουθώντας αυτά τα απλά 7 βήματα.

Πιστέψτε μας, βελτιώσουν τα πρωινά σας!

Καφές, καφές και περισσότερος καφές

Σίγουρα κάποιες μπορεί να μην θέλετε να ξεκινήσετε την μέρα σας με έναν καφέ, αλλά πιστέψτε μας ο μυρωδάτος καφές θα σας φτιάξει την ημέρα και θα σας ξυπνήσει. Αν από την άλλη ο καφές δεν υπάρχει στην καθημερινότητά σας ένα detox τσάι ή ένα smoothie, θα κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.

Ξυπνήστε αμέσως μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι

Μην αναβάλετε το ξύπνημά σας. Αν πρέπει να σηκωθείτε στις 7 κάντε το. Μην βάζετε σε αναμονή το ξυπνητήρι σας ανά πέντε λεπτά.

Κάντε ένα ντους

Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από ένα αναζωογονητικό ντους το πρωί.

Βάλτε μουσική

Ενώ βρίσκεστε στο ντους βάλτε στο κινητό σας να παίζει η αγαπημένη σας μουσική. Η διάθεσή σας θα φτιάξει ακόμη περισσότερο.

Φάτε ένα υγιεινό πρωινό

Μετά τον καφέ χρειάζεστε ένα υγιεινό και δυναμωτικό πρωινό. Δεν είναι τυχαίο που ο σοφός λαός λέει το πρωί να τρώμε σαν βασιλιάδες.

Αυγό, αβοκάντο και μια φρυγανισμένη φέτα ψωμί. Βούτυρο, με μέλι ή σπιτική μαρμελάδα είναι μια εναλλακτική λύση, όπως επίσης και ένα smoothie που θα δώσει ένα boost στον οργανισμό σας.

Αερίστε το σπίτι

Ανοίξτε τα παράθυρα, τραβήξτε τις κουρτίνες και αφήστε να μπει φως μέσα.

Κάντε όλα τα παραπάνω ρουτίνα

Ναι, ακόμη και εσείς χρειάζεστε τη δική σας ρουτίνα για να τα βγάλετε πέρα καθημερινά. Εφαρμόστε όλα τα παραπάνω και θα δείτε τη ζωή σας, την καθημερινότητά σας και τα πρωινά σας να βελτιώνονται.

Να θυμόσαστε ότι σας περιμένει δύσκολος χειμώνας και θα πρέπει να έχετε ενέργεια. Δεν θα είναι και εύκολο να ρυθμίσετε εκ νέου το πρόγραμμα του παιδιού σας στη μετά κορονοϊό εποχή.


Πηγή