Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Τέσσερα πράγματα που δεν πρέπει να λένε οι μητέρες μπροστά στην κόρη τους

Οι κόρες μαθαίνουν από τις μαμάδες. Επαναλαμβάνουν αυτά που λένε και αντικατοπτρίζουν αυτά που κάνουν.

Έτσι, ακόμη και όταν είναι δύσκολο να αγαπήσει μια μαμά το σώμα της ή απλά να της αρέσει, πρέπει να είναι προσεκτική με το τι λέει όταν είναι μπροστά η κόρη της, γιατί ενδέχεται να επηρεάσει την ψυχολογία της σε σημαντικό βαθμό.

Σύμφωνα με το imom.com υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα πράγματα που πρέπει να αποφεύγει να λέει κάθε μαμά όταν είναι μπροστά η μικρή της κόρη.

Αν έχετε κι εσείς κόρη δώστε προσοχή στα εξής:

«Πρέπει να κάνω δίαιτα»

Ακόμα κι αν όντως πρέπει να κάνετε δίαιτα γιατί δεν σας αρέσει το πώς εφαρμόζει το τζιν ή το μαγιό στο σώμα σας, αποφύγετε να το επαναλαμβάνετε μπροστά στην κόρη σας. Πιθανόν τα σχόλιά σας να την αποθαρρύνουν και μεγαλώνοντας να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εμφάνιση και τα κιλά της. Εάν πρόκειται να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής για να χάσετε βάρος, εστιάστε στη σωστή διατροφή και την άσκηση και όχι στις στερητικές δίαιτες.

«Δεν μπορώ να φύγω από το σπίτι χωρίς μακιγιάζ»

Οι γυναίκες χρησιμοποιούν το μακιγιάζ για να νιώθουν πιο όμορφα και προφανώς αυτό δεν είναι κακό. Το πρόβλημα ξεκινά όταν φοβόστε να αφήσετε τους άλλους να σας δουν χωρίς μακιγιάζ εξαιτίας αυτού που ίσως σκέφτονται για εσάς. Το μακιγιάζ πρέπει να ενισχύει την εικόνα που έχετε  για τον εαυτό σας και όχι να λειτουργεί ως μάσκα για να τον κρύψετε.

«Δεν είμαι αρκετά έξυπνη για να …»

Το να είσαι μεγάλος δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην έχεις μια νοοτροπία ανάπτυξης και εξέλιξης. Οι κόρες σας, κάθε φορά που λέτε « δεν μπορώ, δεν το καταλαβαίνω, μάλλον δεν είμαι αρκετά έξυπνη», κι όχι « θα προσπαθήσω να δω πώς δουλεύει, τι πρέπει να κάνω, πώς λειτουργεί», σας ακούνε και θα μιμηθούν την αρνητική ή θετική σκέψη σας.

«Μακάρι να μπορούσα να το κάνω αυτό»

Η συγκεκριμένη φράση είναι μεταξύ των πραγμάτων που μια μητέρα δεν πρέπει ποτέ να πει στην κόρη της. Εκφράσεις σαν αυτή σημαίνουν «Θέλω να είμαι λιγότερο σαν εμένα και περισσότερο σαν κι αυτήν» και περνάει ως ηττοπάθεια στα κορίτσια. Καλό είναι να επισημαίνετε τα «φωτεινά σημεία» στις κόρες σας, ώστε να μάθουν να κάνουν το ίδιο!


Πηγή