Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Τέσσερα tips για να σταματήσετε την γκρίνια του νηπίου στο καρότσι

Τα νήπια έχουν μόλις αρχίσει να αποκτούν τον έλεγχο του σώματός τους και θέλουν να ανακαλύψουν τα ίδια ό,τι υπάρχει γύρω τους. Για το λόγο αυτό, το να τα βάλουμε στο καρότσι δεν είναι και η καλύτερή τους για αυτό και αρχίζουν αμέσως τη γκρίνια και το κλάμα.

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε εμείς σε αυτήν την περίπτωση;

1. Χρησιμοποιήστε τα λόγια σας

Μπορεί να σας φαίνεται απίθανο να πείσετε το μικρό σας με λόγια και όμως δεν είναι! Εξηγήστε του ότι καταλαβαίνετε ότι δεν του αρέσει στο καρότσι, ωστόσο τώρα μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό και ότι πρέπει να κάνει υπομονή για λίγη ώρα.

2. Αντιπερισπασμός

Ο αντιπερισπασμός είναι σύμμαχος των γονιών και μας έχει σώσει πολλές φορές. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και σε αυτήν την περίπτωση. Δώστε στο μικρό σας ένα βιβλίο ή ένα παιχνίδι για να ξεχαστεί ή μπορείτε να παίξετε και μαζί ένα παιχνίδι με λέξεις ή με το γύρω περιβάλλον κατά τη διάρκεια της διαδρομής. 

3. Αλλάξτε τη διαδρομή

Εάν θέλετε να πάτε στο σούπερ μάρκετ, δοκιμάστε να πάτε από έναν διαφορετικό δρόμο από αυτόν που πάτε συνήθως. Η διαφορετική διαδρομή μπορεί να φανεί πιο ενδιαφέρουσα στο μικρό σας και να ξεχαστεί.

4. Πριν το βάλετε στο καρότσι, αφήστε το να «ξεδώσει»

Τα νήπια έχουν πολλή ενέργεια και έχουν ανάγκη να τη διοχετεύουν σε κάποια δραστηριότητα. Πριν βάλετε το μωρό σας στο καρότσι, αφήστε το να τρέξει, να χοροπηδήσει ή να περπατήσει για πέντε με δέκα λεπτά. Μετά θα είναι πολύ πιο ήρεμο.

Πηγή: todaysparents.com


Πηγή