Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Τέσσερις περίεργοι τρόποι που ίσως σας βοηθήσουν να μείνετε έγκυος

Αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, ξέρουμε ότι σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει τα πάντα που θα μπορούσε να σας βοηθήσει.

Αλλά πριν δοκιμάσετε οποιεσδήποτε από εκείνες τις συμβουλές και που υπόσχονται ενίσχυση γονιμότητας (από το να φάτε ανανά, μέχρι να φάτε παρασιτικά σκουλήκια – ναι, το γράφουν κι αυτό), δείτε τι έχουν να σας πουν οι ειδικοί.

1. Το «μαγικό» κύπελλο περιόδου

Ο ισχυρισμός: Βάζοντας το κυπελλάκι περιόδου μετά το σεξ μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε έγκυος γρηγορότερα μιας και βοηθά να μείνει το σπέρμα περισσότερο μέσα στον τράχηλο της μήτρας, απ’ ό,τι χωρίς αυτό. Αυτή η μέθοδος είναι σχεδόν ίδια με εκείνη που προτείνει η γυναίκα να μείνει για μερικά λεπτά με τα πόδια προς τα επάνω, μετά το σεξ.

Τι λένε οι επιστήμονες: Ο Dr. Wellenstein πιστεύει ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι ένας τρόπος που θα βοηθήσει τα ζευγάρια στο ταξίδι της γονιμότητας. «Πιστεύω ότι χρησιμοποιώντας το κύπελλο περιόδου, αυξάνονται οι πιθανότητες το ζευγάρι να πετύχει μια εγκυμοσύνη. Τοποθετώντας ένα κύπελλο μέσα στον τράχηλο μετά το σεξ, επιτρέπει στο σπέρμα να μείνει περισσότερο και πιο κοντά, απ’ ό,τι με τον απλό τρόπο του σεξ. Πιστεύω ότι είναι αποτελεσματικός τρόπος και ασφαλής, όσο τα ζευγάρια είναι αρκετά προσεκτικά στην τοποθέτηση και την αφαίρεση του κυπέλλου, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας».

2. Παρασιτικό σκουλήκι

Ο ισχυρισμός: Υπάρχει ένα παρασιτικό σκουλήκι στην Βολιβία όπου οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ενισχύει τη γονιμότητα μιας γυναίκας. Οι ερευνητές, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σάντα Μπάρμπαρα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Science”, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 1.000 γυναίκες των Τσιμάνε (φυλή του Βολιβιανού Αμαζονίου) επί εννέα χρόνια. Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι ο ένας μικροοργανισμός (αγκυλόστομα-hookworm) ευνοεί τη γονιμότητα και ο άλλος (ασκαρίδα-roundworm) τη «φρενάρει», για άγνωστη αιτία, που πιθανώς έχει να κάνει με τη διαφορετική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος στα δύο παράσιτα.

Τι λένε οι επιστήμονες: Ενώ αυτή η περίεργη ιστορία, ίσως να οδηγήσει στο μέλλον σε ανακαλύψεις που θα βοηθήσουν περισσότερο την υπογονιμότητα, ο Dr. Wellenstein αναφέρει: «Πιθανότατα θα υπήρχαν άλλα συμπτώματα και ενδεχομένως σοβαρές επιπλοκές. Επιπλέον, η απαλλαγή από τη λοίμωξη θα απαιτούσε τη χορήγηση άλλου φαρμάκου, το οποίο συνήθως δεν συνιστάται κατά την εγκυμοσύνη».

3. Η παιδική ασπιρίνη

Ο ισχυρισμός: Λαμβάνοντας μια παιδική ασπιρίνη καθημερινά, μια γυναίκα αυξάνει τις πιθανότητες να μείνει έγκυος δημιουργώντας ένα πιο φιλικό περιβάλλον για το έμβρυο που θα αναπτυχθεί. Αλλά πριν πάτε στο φαρμακείο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους κινδύνους, καθώς αρκετές έρευνες επίσης ισχυρίζονται ότι η ασπιρίνη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μιας αποβολής.

Τι λένε οι επιστήμονες: Ο Dr. Wellenstein, δεν προτείνει τη χρήση ασπιρίνης σε όσους προσπαθούν να συλλάβουν. «Πιστεύω ότι η ασπιρίνη μπορεί να έχει αρκετά οφέλη στις γυναίκες που έχουν ιστορικό υπογονιμότητας, ειδικά αν η υπογονιμότητα είναι ανεξήγητη, αλλά δεν την προτείνω σε οποιαδήποτε γυναίκα που απλά προσπαθεί να συλλάβει!».

4. Ανανάς + Ωορρηξία = Εγκυμοσύνη

Ο ισχυρισμός: Αν τρως ανανά αμέσως μετά την ωορρηξία, θα σε βοηθήσει να μείνεις έγκυος.

Τι λένε οι επιστήμονες: «Η σκέψη είναι ότι ένα ένζυμο που υπάρχει μέσα στον χυμό ανανά ή την ψίχα, η βρομελαϊνη, βοηθά με την φλεγμονή», αναφέρει ο Dr. Wellenstein. «Αν και αυτό δεν βοηθά στις πιθανότητες να μείνει κάποια γυναίκα έγκυος, πιστεύω ότι η βιταμίνη C που υπάρχει στον ανανά, βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και είναι μια υγιεινή επιλογή για οποιαδήποτε γυναίκα που προσπαθεί να κάνει παιδί».

πηγή: Parents.com


Πηγή