Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Ταχίνι στη διατροφή του παιδιού: Οφέλη για την υγεία του

Το ταχίνι παρασκευάζεται από σουσάμι. Σε αντίθεση με το φυστικοβούτυρο ή το κανονικό βούτυρο, το ταχίνι είναι απαλλαγμένο από κάθε είδους χοληστερόλη και ως εκ τούτου είναι καλό για την υγεία του παιδιού.

Επίσης, είναι φτωχό σε υδατάνθρακες αλλά πλούσιο σε λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον οργανισμό.

Ταχίνι: Τα οφέλη για την υγεία του παιδιού

Βοηθά στην πέψη

Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν πολλά πεπτικά ένζυμα τα οποία βοηθούν στη βελτίωση της πεπτικής ικανότητας του παιδιού. Σε αντίθεση με το κανονικό βούτυρο, το ταχίνι είναι εύπεπτο διατηρώντας το έντερο καθαρό.

Θρέφει τα μαλλιά

Το ταχίνι ενισχύει και θρέφει τα μαλλιά. Εάν ανησυχείτε για την έλλειψη μαλλιών στο κεφάλι του παιδιού σας, τότε δώστε του ταχίνι.

Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα

Η υψηλή ποσότητα πεπτικού ενζύμου που υπάρχει στο ταχίνι βοηθά το παιδί σας να αφομοιώσει σωστά τα τρόφιμα με αποτέλεσμα τη σωστή λειτουργία του εντέρου.

Καταπολεμά τη γρίπη

Η τακτική κατανάλωση ταχινιού συμβάλλει σε γερό ανοσοποιητικό και βοηθά το παιδί καταπολεμά τη γρίπη και το κρυολόγημα.

Βελτιώνει το αναπνευστικό σύστημα

Ένα μείγμα ταχίνι με τζίντζερ και μέλι ανακουφίζει το παιδί από αναπνευστικά προβλήματα λόγω γρίπης. Μπορείτε επίσης απλά να προσθέσετε ταχίνι σε ένα ποτήρι βραστό νερό και να το προσφέρετε στο παιδί σας. Με αυτό τον τρόπο προστατεύονται οι πνεύμονες και παραμένει καθαρή η αναπνευστική οδός.

Προφυλάξεις και μέτρα

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν γνωστές παρενέργειες του ταχινιού. Βεβαιωθείτε ότι το ταχίνι είναι λείο και δεν περιέχει σπόρους, στην περίπτωση που θέλετε να το δώσετε σε μικρό παιδί. Ενας εύκολος τρόπος για να εντάξετε το ταχίνι στη διατροφή του – αφού πρώτα πάρετε την άδεια του παιδιάτρου σας- είναι μέσα σε φρουτόκρεμες, smoothie ή σαλάτες. Στα μεγαλύτερα παιδιά ο καλύτερος συνδυασμός είναι ψωμί με ταχίνι και μέλι.

Πηγή: parentinghealthybabies.com


Πηγή