Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τα έντονα συναισθήματα των γυναικών την ώρα της γέννας μέσα από φωτογραφίες

Η φωτογράφος Amber May έχει παρευρεθεί σε πολλές γέννες όχι μόνο στο μαιευτήριο αλλά και στο σπίτι. Με το φακό της έχει απαθανατίσει μοναδικές στιγμές των ζευγαριών την ώρα που υποδέχονται στον κόσμο το μωρό τους.

Όπως έχει γράψει η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram , είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ίδια να γνωρίζει τους μέλλοντες γονείς ώστε να αισθάνονται οικειότητα μεταξύ τους. «Προτεραιότητά μου είναι να αισθάνονται ασφαλείς μαζί μου πριν από τη γέννηση. Η επικοινωνία και η γνωριμία είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη φωτογράφιση».

Στις φωτογραφίες της δίνει έμφαση στα συναισθήματα των γυναικών αλλά και των συντρόφων τους την ώρα του τοκετού.

Ωδίνες τοκετού

Οι πραγματικές ωδίνες αναγνωρίζονται όταν ο τράχηλος διαστέλλεται σταθερά, δηλαδή ανοίγει και υπάρχουν συσπάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οι πρώτες συσπάσεις συχνά αποκαλούνται ” ψευτόπονοι” γιατί είναι άτακτες και προετοιμάζουν τη μήτρα για τις πραγματικές, προοδευτικά αυξανόμενες ωδίνες.

Αυτές οι πρώιμες συσπάσεις διατείνουν το κατώτερο μέρος της μήτρας ώστε να να υπάρξει χώρος για το έμβρυο και να διευκολυνθεί η κάθοδός του. Επίσης, μαλακώνουν τον τράχηλο αλλά δεν προκαλούν διαστολή, όπως συμβαίνει με τις κανονικές συσπάσεις. Η φαρμακευτική αντιμετώπιση των ωδίνων με τη χορήγηση ηρεμιστικών μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να χαλαρώσει, επιτρέποντας στη μήτρα να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά.

Κάποια στιγμή, οι σύντομες συσπάσεις αντικαθίστανται από άλλες που έχουν ρυθμό και μεγαλύτερη διάρκεια. Οι συσπάσεις αυτές προκαλούν συστολή στο ανώτερο τμήμα της μήτρας και διάταση στο κατώτερο και οδηγούν σε διαστολή του τραχήλου. Με αυτόν τον μηχανισμό οι ισχυροί μύες του άνω τμήματος της μήτρας εξωθούν το έμβρυο μέσα από το διατεταμένο κάτω τμήμα της μήτρας.

Δείτε τις ξεχωριστές φωτογραφίες της Amber May στη gallery που ακολουθεί.

 

 




Πηγή