Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τα αναπάντεχα συμπτώματα του κορονοϊού που οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν

Γνωρίζουμε ότι ο πυρετός, ο βήχας, η δυσκολία στην αναπνοή και ο πονόλαιμος είναι τα πιο κοινά συμπτώματα του COVID-19, αλλά υπάρχει και ένα ακόμη λιγότερο γνωστό σύμπτωμα που οι γονείς τώρα μαθαίνουν και ονομάζεται «COVID toes».

Πίσω, στις αρχές Μαρτίου μία μικρή έρευνα από την Ιταλία, τεκμηρίωσε δερματικά προβλήματα σε ασθενείς με COVID-19 και διαπίστωσε ότι περίπου το 20% των ατόμων αυτής της μικρής μελέτης (μόνο 88 άτομα) είχαν δερματολογικό πρόβλημα. Τα πρώιμα δεδομένα δείχνουν ότι τα παιδιά βιώνουν αυτό το σύμπτωμα του COVID-19, μερικές φορές απουσία άλλων συμπτωμάτων.

Στις 8 Μαρτίου, ένα 13χρονο αγόρι από την Ιταλία, δέχτηκε θεραπεία για πληγές που είχε στα πόδια και ο παιδίατρός του παρατήρησε μερικές ημέρες αργότερα ότι ανέπτυξε τα συνήθη συμπτώματα του κορονοϊού. Τώρα, οι δερματολόγοι και οι παιδίατροι σε όλο τον κόσμο ανησυχούν και καταγράφουν περιπτώσεις με το σύμπτωμα COVID toes.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Οι αναφορές παιδιατρικών περιπτώσεων για το συμπτώματα COVID toe είναι περιορισμένες αυτή τη στιγμή και οι περισσότερες δημοσιευμένες αναφορές αφορούν ενήλικες ασθενείς.

Αυτό έχει νόημα επειδή τα δεδομένα του CDC υποδηλώνουν ότι τα παιδιά είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν σοβαρά εάν προσβληθούν από τον ιό, σε σύγκριση με τους ενήλικες. Εάν όμως το παιδί σας εμφανίσει εξάνθημα, μοβ ή μπλε χρώμα δάχτυλα των ποδιών ή των χεριών του, θα πρέπει να καλέσετε τον γιατρό σας και να έχετε το νου σας για άλλα συμπτώματα COVID-19, όπως πυρετό, πονόλαιμο, βήχα και καταρροή.

πηγή: Mother.ly




Πηγή